Ανατροπή στον ΚΟΚ! Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα και νέος κώδικας κυκλοφορίας για τα ποδήλατα!

Μεγάλες και καθοριστικές οι αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ποιοι θα πληρώνουν μεγαλύτερα πρόστιμα και σε ποιες περιπτώσεις θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και η άδεια κυκλοφορίας;

Νέο νομοσχέδιο εκπονεί το Υπουργείο Μεταφορών, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, κ. Χρήστου Σπίρτζη, οι αλλαγές θα είναι καθολικές, μιας και θα αλλάξει το καθεστώς επιβολής προστίμων, μιας και όπως ανέφερε ο υπουργός: «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική, έχω χρήματα, πληρώνω και παρανομώ»! Μάλιστα ο υπουργός με δηλώσεις του στην ΕΡΤ συνέχισε λέγοντας: «Στόχος είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κώδικα αξιών και κοινωνικής συμπεριφοράς. Υπάρχουν παραβάσεις που δεν θα έχουν πρόστιμο.

Θα έχουν την πρώτη φορά αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για δυο μήνες. Την δεύτερη φορά θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια θα καλείται ο παραβάτης να ξαναδώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Τέτοιες παραβάσεις θα είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου, η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου (το οποίο χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά), αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να κατηγοριοποιηθούν τα πρόστιμα. «Μέχρι τώρα ο ΚΟΚ για κάθε παράβαση είχε το δικό του πρόστιμο». «Θα έχουμε 3 κατηγορίες μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας αλλά και δυο πρόσθετες: α) αντικοινωνικής συμπεριφοράς και β) συχνής πρόκλησης ατυχημάτων».

Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα

Σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να υπάρξει μείωση των προστίμων, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα του κάθε συμπολίτη μας. Με άλλα λόγια θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην επιβολή των προστίμων.

Για να γίνει το παραπάνω όμως θα υπάρξει συνεργασία της Τροχαίας με το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, από την στιγμή που θα κόβεται η κλήση από τον τροχονόμο θα αποστέλλεται στο υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί θα το ταυτοποιεί το υπουργείο οικονομικών από το Τaxis και θα αποστέλλεται στον παραβάτη μέσω εφορίας. Έτσι, ο παραβάτης ανάλογα με το εισόδημα που έχει θα λαμβάνει και το ανάλογο πρόστιμο. Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα τόσο μεγαλύτερες και οι προσαυξήσεις.

Αυξάνονται τα όρια ταχύτητας – ΚΟΚ και για ποδήλατα

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ακόμα ότι με το νέο νόμο αυξάνονται τα όρια ταχύτητας. Επίσης, αποκτάμε Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για τα ποδήλατα.

Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων, ενώ θεσπίζεται η έκδοση πιστοποιητικού για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

 

Γιώργος Μούζος

Τα Lloyd’s του Λονδίνου υιοθετούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

 

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Τα Lloyd’s του Λονδίνου θέλουν να εισαγάγουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές συναλλαγές τους με τους πελάτες τους. Στο πλαίσιο αυτό, η μεγαλύτερη -και παλαιότερη- ασφαλιστική αγορά του κόσμου συνήψε συμφωνία με την Expert System, η οποία θα φέρει στα Lloyd’s εφαρμογές γνωσιακής αυτοματοποίησης (cognitive automation) μέσω του λογισμικού Cognito της Expert System, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των συμμετεχόντων στην αγορά.
Σύμφωνα με τον Craig Civil, επικεφαλής του τομέα Data Innovation των Lloyd’s, η συμφωνία (οι οικονομικοί όροι της οποίας δεν γνωστοποιήθηκαν), θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των συμμετεχόντων στην αγορά. “Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει ώθηση στην παραγωγικότητα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τα δεδεομένα και τα Lloyd’s συνεχίζουν την ιστορία καινοτομία…Οι γνωσιακές εφαρμογές της Expert System θα μας συνδράμουν στην επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών μας μοντέλων”.
Ο Nicky Singh, αντιπρόεδρος της Expert System για τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία σημείωσε από την πλευρά του ότι “σημαντικό μέρος της ασφαλιστικής βιομηχανίας θα έχει ως κινητήριο δύναμη την τεχνητή νοημοσύνη και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αγκαλιάσουμε”. Η Expert System προωθεί την τεχνολογία της σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας, αμυντικούς ομίλους, υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης, φαρμακοβιομηχανίες, ενεργειακούς ομίλους, εταιρείες ΜΜΕ κλπ.

 «Φύλαξε όσα αγαπάς»… νέα καμπάνια από την Generali με επίκεντρο το συναίσθημα

Κομμάτια αναμνήσεων, κομμάτια της ψυχής μας. Αυτά που απαρτίζουν τη ζωή μας και της δίνουν νόημα. Δεν είναι υλικά αγαθά, είναι όσα γεμίζουν τις ζωές των ανθρώπων και τις κάνουν πραγματικά «πλούσιες». Είναι όσα θέλουμε να φυλάξουμε στην καρδιά μας.
Αυτό είναι το μήνυμα του νέου βίντεο της ψηφιακής καμπάνιας της Generali. Το δεύτερο κεφάλαιο της πετυχημένης επικοινωνίας δηλώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, ότι η Generali, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, στέκεται με ευαισθησία αλλά και σεβασμό απέναντι στη βαθιά ανάγκη του να «Φυλάξει όσα Αγαπά».

Σε έναν κόσμο συνεχών τεχνολογικών μεταλλαγών, η Generali επιλέγει να γράψει μία ζεστή, ανθρώπινη ιστορία στο timeline της ψηφιακής απεραντοσύνης. Ακολουθώντας την καθημερινότητα ενός αγοριού, θυμόμαστε ξανά όσα εμποτίζουν με νόημα τη ζωή μας. Αγαπημένα πρόσωπα, στιγμές-ορόσημα, παραδόσεις αλλά και λατρεμένες συνήθειες συνθέτουν για τον καθένα μας μια ξεχωριστή καθημερινότητα.

Μέσα από την αφιλτράριστη ματιά του κεντρικού ήρωα, αναδεικνύονται όλα εκείνα τα μικρά ή και μεγάλα γεγονότα που φωτίζουν τη ζωή μας. Όλα εκείνα που η Generali θέτει ως αποστολή της να διαφυλάξει με ένα μόνο στόχο, να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Μετά από 4 εκατ. προβολές, χιλιάδες likes και εκατοντάδες θετικά σχόλια, που απέσπασε η πρώτη ταινία, η on-line καμπάνια της Generali συνεχίζεται με στόχο να αγγίξει ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία ελληνική παραγωγή, η οποία θα προβάλλεται στα ψηφιακά κανάλια στα οποία καταγράφει δυναμική παρουσία η Generali, στο youtube και στο facebook.

Γιατί είναι σημαντική μια νοσοκομειακή κάλυψη;

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η «ταλαιπωρία» σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος τελειώνει με το εξιτήριο. Τις περισσότερες φορές όμως, τότε αρχίζει! Δείτε πώς να προνοήσετε με μια νοσοκομειακή κάλυψη.

Μην πάτε μακριά. Πότε ήταν που σπάσατε το πόδι σας και δώστου τα ταξί, γιατί πώς να οδηγήσετε με το γύψο, δώστου οι φυσιοθεραπείες, γιατί έπρεπε κάποια στιγμή να γυρίσετε και στη δουλειά και δώστου τα φάρματα κ.ο.κ. Ακόμα κι αν δεν σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν δεν μπορείτε παρά να συμφωνήσετε ότι ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ή ένα ατύχημα, που ενδεχομένως να απαιτεί μακροχρόνια αποθεραπεία, μπορεί ξαφνικά να σας βγάλει εκτός του οικονομικού προϋπολογισμού σας. Οπότε πώς το αντιμετωπίζετε;

Οι γονείς μας συνήθιζαν να αποταμιεύουν ένα ποσό το μήνα για παν ενδεχόμενο και τις περισσότερες φορές μας συμβουλεύουν να κάνουμε το ίδιο. Ενώ λοιπόν αυτή η πρακτική είναι σωτήρια για τα πρώτα έξοδα που συνοδεύουν ένα πρόβλημα υγείας τις περισσότερες φορές αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα της ανάρρωσης, της αποθεραπείας ή ενός επόμενου προβλήματος που πιθανό να ακολουθεί. Επίσης, η πρόσβασή μας σε εξειδικευμένους επαγγελματίες είναι συνήθως περιορισμένη επομένως εκτός από οικονομικά ασύμφορη αυτή η περιπέτεια υγείας γίνεται και χρονοβόρα.

Αντίθετα, με τα χρήματα που θα αποταμιεύατε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, το οποίο αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα σε όλες τις περιπτώσεις, ό,τι κι αν συμβεί, όπου κι αν βρίσκεστε! Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι συμβεί, θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά και να σταθείτε στα πόδια σας, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Επιπλέον, εκτός από χρήματα ένα ιδιωτικό πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης σας βοηθά να κερδίσετε και χρόνο αφού σας παρέχει πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, και εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα φροντίσουν να αποκατασταθεί το τραύμα, έτσι ώστε να μπορέσετε να γυρίσετε, άμεσα, στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Αυτή η πολύ καθησυχαστική σκέψη μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικότητα επιλέγοντας ένα πρόγραμμα σαν το Νοσοκομειακό της Eurolife, που καλύπτει τις δαπάνες στα νοσοκομεία αλλά και κάποια από τα περιφερειακά έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Κάνοντας αυτήν την επιλογή, δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας για όλα τα πρακτικά προβλήματα και μπορείτε να επικεντρωθείτε στο να γίνεται καλά! Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η ασφαλιστική σας…

Πηγή: as-milisoume.gr

ΠΣΑΣ: Αλλάζει η αγορά, αναπτύσσει δεσμούς και προχωρεί συντονισμένα

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ιδιωτική ασφάλιση και οι άνθρωποί της έχουν καταλάβει ότι επικρατεί στασιμότητα και πώς πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές συμπεριφορών, τακτικών και στρατηγικών , έδωσαν οι πρόεδροι κ. Μαζαράκης (ΕΑΕΕ) , κ. Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ), κα Λύχρου (ΕΑΔΕ) και κ. Λελεδάκης μιλώντας στην εκδήλωση βραβεύσεων του ΠΣΑΣ.

Στην μεγάλη συγκέντρωση βράβευσης των ασφαλιστικών συμβούλων που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, αναδείχθηκε μέσω των ομιλιών η πρόθεση όλων των συντελεστών της ιδιωτικής ασφάλισης να προχωρήσουν ενωμένοι. Φάνηκε πώς δεν υπάρχουν τείχη και εμπόδια και έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η πρόοδος της αγοράς θα επέλθει μέσα από συλλογικές προσπάθειες ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων. Επίσης έγινε κατανοητό πώς η αγορά αλλάζει και όσοι εργάζονται σε αυτή οφείλουν να αλλάξουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΕΕ

«Εχουμε κοινούς στόχους να χτίσουμε θεμέλια στην ιδιωτική ασφάλιση να δημιουργήσουμε ασφαλιστική συνείδηση να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε την χαμένη στην οικονομική δυσκολία, αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη» είπε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης. Διευκρίνισε ότι «προσδοκία όλων είναι να ξεκολλήσει η αγορά από το 2% του ΑΕΠ και η ιδιωτική ασφάλιση να τοποθετηθεί στην συνείδηση του πολίτη». Το πλαίσιο υπάρχει, το κύρος υπάρχει, ο κλάδος είναι ισχυρός και «ολοι μαζί οι φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούμε να καταφέρουμε είπε ο κ. Μαζαράκης προτείνοντας «να αλλάξουμε εμείς η ασφαλιστική αγορά διότι εμείς έχουμε την ευθύνη της συνέχειας».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΑ

Είμαστε επάγγελμα πρωτοπόρο και για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμά μας πρέπει να είναι ικανός» είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή των ασφαλιστών στα κοινά.

«Το συμφέρον του κλάδου είναι να υπάρχουν άνθρωποι από εμάς, συνάδελφοί μας, σε θέσεις ευθύνης » τόνισε εξηγώντας ότι μέσα από τη συμμετοχή σε δράσεις μπορούν να αναδειχθούν θέματα, να λυθούν προβλήματα να ξεπεραστούν δυσκολίες και να υπάρχει πρόοδος του επαγγέλματος. Τόνισε πώς πολλά από τα θέματα που απασχολούν την διαμεσολάβηση χρήζουν πολιτικής απόφασης γι΄αυτό και καθυστερούν να αντιμετωπιστούν, να λυθούν, να προωθηθούν. Επίσης αναφέρθηκε και στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στους μαύρους κωδικούς λέγοντας ότι είναι σοβαρά προβλήματα για τα οποία η λύση είναι να εφαρμοστούν κανόνες. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να τηρηθεί από το σύνολο των ασκούντων το επάγγελμα το υπάρχον πλαίσιο και οι κανονισμοί (30/31) και επισήμανε ότι το μέλλον είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και που διαπρέπουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΔΕ

«Η νέα χρονιά θα δικαιώσει την διαφαινόμενη ανάπτυξη του κλάδου μας» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΑΔΕ κυρία Δήμητρα Λύχρου χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Ανακοίνωσε πώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την IDD προχωρεί το έργο της ομαλά και προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αστοχίες, κάτι που θα κυλήσει ακόμα καλύτερα εάν τελικώς δοθεί και το ένα έτος χρονικής παράτασης στην όλη διαδικασία όπως έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣΑΣ

Στα κίνητρα που δίνει η τεχνολογία για να αναπτυχθεί ο ασφαλιστής αναφέρθηκε ο κ. Λελεδάκης τονίζοντας ότι ο Σύνδεσμος κινείται με μεγάλη προσήλωση προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποιώντας εργαλεία και μέσα που εξοικονομούν χρόνο και κόστος από την καθημερινότητα του ασφαλιστικού συμβούλου. Μίλησε για νέες τεχνικές και διαδικτυακές εφαρμογές που ο ΠΣΑΣ δίνει στα μέλη του ενώ αναφέρθηκε σε 5 σημεία που ο ασφαλιστικός σύμβουλος διατηρεί αποκλειστικά και αποτελούν το πλεονέκτημά του. : 1. Εκπαιδεύσει το μυαλό του πολίτη, 2. Προχωρεί σε ανάλυση αναγκών 3. Σχεδιάζει εργαλεία και δίνει βέλτιστες λύσεις, 4. Συντελεί στην λήψη αποφάσεων των πολιτών, 5. Δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και εξηγεί πώς λειτουργεί η ασφάλεια.

Προσομοιωτής Ανατροπής Αυτοκινήτου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο Auto Forum 2017!

H Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό , και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, διοργανώνουν το Auto Forum 2017 με τίτλο: «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2017 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.
Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης.
Κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους ως ομιλητές στο συνέδριο. Σημαντική θα είναι και η εκπροσώπηση της ασφαλιστικής αγοράς στο συνέδριο αυτό στο οποίο μεγάλος χορηγός θα είναι η Allianz.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εξασφαλίζει για τους σύνεδρους του Auto Forum την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τον Προσoμοιωτή Ανατροπής Αυτοκινήτου και να ενημερωθούν για τις συνθήκες και τις πιθανές συνέπειες ενός δυστυχήματος.
Το Auto Forum 2017 φιλοδοξεί ν’ αναδείξει όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και έρχονται στο άμεσο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία και επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.
Σημαντική καινοτομία του συνεδρίου είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται το βήμα στους ειδικούς να ενημερώσουν για το που κατευθύνεται η αυτοκίνηση στο μέλλον (Connected Autonomous Sharing Electric).

Δικαίωμα αποζημιώσης έχουν κάτοχοι οχημάτων του ομίλου VW

Ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων VW, Audi, Seat, Skoda και Porsche στα οποία υπήρχε το παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων μπορούν να στραφούν είτε εναντίον των ελληνικών εισαγωγικών εταιρειών είτε των μητρικών εταιρειών του ομίλου της VW και να απαιτήσουν αποζημίωση καθώς τα αυτοκίνητα που αγόρασαν δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που όριζε το εργοστάσιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα τους euro2day.
Όπως επισήμανε o κ. Μπέτζιος, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Βενιέρης – Αλεξανδροπούλου και Συνεργάτες, από τη στιγμή που υπάρχει προηγούμενο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων του ομίλου VW μπορούν να απαιτήσουν αποζημιώσεις τόσο από τις ελληνικές εισαγωγικές όσο και από τα εργοστάσια. Μάλιστα για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε μητρική της VW καθώς θεωρεί ότι εξαπάτησε τους Έλληνες καταναλωτές.
Όσον αφορά στην απόφαση αποζημίωσης από ελληνική εισαγωγική αλλά και από επίσημο εξουσιοδοτημένο έμπορο, ο κ. Μπέτζιος τόνισε ότι στην απόφαση της αποζημίωσης υπάρχουν και τόκοι!
Οι πρώτες αποζημιώσεις
Αποζημίωση 11.000 ευρώ και 5.200 ευρώ επιδίκασε το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε δύο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW, εξαιτίας της παραποίησης των εκπομπών ρύπων μέσω της χρήσης παράνομου λογισμικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση 5285/2017, εγκρίθηκε το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση αγοράς του αυτοκινήτου VW Polo 1.6 TDi και επιστροφής από τον αντιπρόσωπο του ποσού των 11.005 ευρώ πλέον των δικαστικών δαπανών.
Στη δεύτερη περίπτωση, με απόφαση 5286/2017, η κάτοχος ενός VW Polo 1.2 σύμφωνα με το δικαστήριο εξαπατήθηκε από τη VW και την υποχρεώνει να καταβάλει 5.200 ευρώ ως αποζημίωση πλέον των δικαστικών δαπανών.
Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα VW Polo δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει το πρότυπο Euro5 σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Ως εκ τούτου, τα αυτοκίνητα δεν ανταποκρίνονταν στις περιγραφές των πωλητών.
Επίσης το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι η πωλήτρια εταιρεία αλλά και η επίσημη εισαγωγική εταιρεία δεν γνώριζαν κατά τον χρόνο πώλησης του οχήματος ότι δεν πληρούνταν η οδηγία ρύπων Euro5 αναφορικά με τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου.
Άρα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν πληρούσαν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δεν έπρεπε να είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα ως καινούρια.
Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 30.000 αυτοκίνητα VW, Audi, Skoda, Seat και Porsche που φέρουν το παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν εισαχθεί από επίσημη εισαγωγική και τα υπόλοιπα είτε από ανεξάρτητες εμπορίες είτε από ιδιώτες.
Πηγή: euro2day.gr

Σχέδιο μείωσης των εισφορών για όσους δηλώνουν 50.000-70.000 ευρώ 

Παρεμβάσεις μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι δηλώνουν ετησίως καθαρά εισοδήματα από 50.000 έως 75.000 ευρώ, προανήγγειλε για άλλη μία φορά ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 24/7.

Ο ίδιος δήλωσε πως:

• Περίπου 275 εκατομμύρια ευρώ από την υποδόση που θα λάβει η χώρα, θα δοθούν για τη χορήγηση των συντάξεων.

• Οι συντάξεις των μισθωτών που βρίσκονται σήμερα σε αναμονή απόδοσης άνω των 90 ημερών, είναι λιγότερες από 50.000 (σε 25.000 απ’ αυτές έχουν δοθεί προσωρινές), ενώ στις αρχές του 2015 ο αριθμός αυτός έφτανε τις 165.000. Στόχος είναι, μετά τον Ιούνιο του 2018 να αποδίδονται όλες οι πλήρεις συντάξεις στο τρίμηνο. Η καθυστέρηση οφείλεται, στην ύπαρξη τεράστιου συσσωρευμένου όγκου αιτήσεων από παλιά έτη, στην ύπαρξη μη εκκαθαρισμένων μητρώων, στην μη ψηφιοποίηση των αιτήσεων, σε πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν και όχι σε οικονομικό πρόβλημα του φορέα.

• Αναμένεται απόφαση (έχει ήδη υπογράψει στις 9.10.2017 έγγραφο για τη σύνταξή της) με την οποία, θα δίνεται η δυνατότητα, σε όσους τους υπολείπεται ασφαλιστικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, κατόπιν αίτησής τους στον Ε.Φ.Κ.Α., να αναγνωρίζουν περίοδο (χρόνο) ασφάλισης για έως και 5 μήνες (από έναν μήνα που ισχύει έως σήμερα)

Αναφέρθηκε επίσης και στην υπόθεση των χαμένων το 2013 ηλεκτρονικών αρχείων (και των backup τους) εκκρεμών μέχρι τη χρονιά του 2013, οφειλών και καταλογισμών εισφορών από οφειλέτες του ΤΣΑΥ, όπως έχει ήδη καταγγείλει στη Βουλή τον Ιούνιο, υπόθεση που όπως χαρακτηριστικά είπε, τον κάνει να παραξενεύεται «με κατεύθυνση σκέψεων προς τη δόλια συμπεριφορά κάποιων».

Πόσο «μετράς» στην Οδήγηση; Μάθε με το Minettadrive!

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Minettadrive με στόχο το … ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΔΗΓΕΙΝ .

Έχοντας στην οθόνη του κινητού σας, άμεσα διαθέσιμα, στοιχεία για τον τρόπο που οδηγείτε, μπορείτε να βελτιώσετε την οδηγική σας συμπεριφορά. Έτσι, απολαμβάνετε την οδήγηση, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους συνεπιβάτες και τους πεζούς. Παράλληλα ακολουθώντας τις συμβουλές που δίνει η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς (Σ.Ο.Σ.) του ΙΑΒΕΡΗ μέσω της εφαρμογής, βελτιώνεστε και ελαχιστοποιείτε τους κινδύνους για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους συνεπιβάτες σας και τους πεζούς.

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή Minettadrive! Δεν απαιτείται να είστε ασφαλισμένοι στη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική!

Έχει ο χρήστης κάποιο επιπλέον όφελος με τη χρήση της εφαρμογής;

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική σημειώνει ότι η βελτίωση της οδηγικής σας συμπεριφοράς, και βέβαια η αυξημένη ασφάλεια στις μετακινήσεις σας είναι όφελος… ανεκτίμητο. Παρ’ όλα αυτά η ΜΙΝΕΤΤΑ, εφόσον είστε ασφαλισμένος στην Εταιρεία σχεδιάζει να σας προσφέρει και κάτι παραπάνω. Μείνετε… συνδεδεμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

 

nextdeal

Alpha Bank – AXA: Συνεργασία που γράφει πόντους

του Νίκου Σακελλαρίου
Ισχυροποιείται μετά από τις πρόσφατες κινήσεις της Alpha Bank η συνεργασία με την AXA προς αμοιβαίο όφελος και των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερα τραπεζικά στελέχη, οι πωλήσεις τραπεζοασφαλιστικών προιόντων σύνταξης και υγείας καταγράφουν σημαντική αύξηση (άνω του 20%) κατά το 2017 με αποτέλεσμα και να δημιουργούν αυξημένη κερδοφορία στην τράπεζα αλλά και να ενισχύουν την παραγωγή της AXA.
Ο γαλλικός όμιλος εμφανίζεται ενισχυμένος στο εννιάμηνο 2017 τόσο στις Γενικές Ασφαλίσεις όσο στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας από την συνεργασία με την Alpha Bank. Σε ό,τι αφορά τις Γενικές Ασφαλίσεις, ιδιαίτερα ανοδικές είναι οι ασφαλίσεις επιχειρήσεις με εμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ οριακά ενισχυμένες μέσω του bancassurance είναι οι υπόλοιπες ασφαλίσεις στις οποίες πρωτοστατεί το αποκλειστικό και μη αποκλειστικό δίκτυο της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά τους κλάδους ζωής και υγείας, η Alpha Bank προωθεί και τα προιόντα υγείας της AXA αλλά, και κυρίως τα συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προιόντα του γαλλικού ομίλου.
Για την AXA, η διεύρυνση της συνεργασίας με την Alpha Bank αποτελεί μία δικαίωση της στρατηγικής επιλογής της να διατηρήσει μία ισότιμη συνεργασία με όλα τα κανάλια διανομής. Αξιοποιεί έτσι το μεγάλο δίκτυο της Alpha Bank, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και μάλιστα με υψηλότερες προμήθειες προς τους παραγωγικούς συνεργάτες της.

Τεχνολογία
Μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του γαλλικού ομίλου είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας για διεύρυνση, όχι μόνο του μεριδίου αγοράς αλλά και της αναγνωρισιμότητας του ομίλου. Η χρήση των εναλλακτικών καναλιών επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων (social media) έχει μεγαλύτερη διείσδυση στις νεώτερες ηλικίες που αποτελούν ένα target group της AXA. Eπίσης η χρήση της τεχνολογίας μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και δημιουργεί προοπτικές για αύξηση επενδύσεων προς άλλες παραγωγικότερες κατευθύνσεις. Η χρήση τεχνολογίας έχει υιοθετηθεί και στην επικοινωνία των ανθρώπινων δικτύων τόσο με την εταιρεία – γεγονός που διευκολύνει την έκδοση συμβολαίων και τις αποζημιώσεις- όσο και μεταξύ των συνεργατών και των ασφαλισμένων τους.