2021 – Η ανασκόπηση της Ασφαλιστικής Αγοράς με τα μάτια του Nextdeal!

Πλούσιο σε εξελίξεις και γεγονότα το 2021, είναι μια χρονιά που σημάδεψε την ιστορική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τρεις μεγάλες εξαγορές κυριάρχησαν το 2021, ξεκινώντας με την Generali που «άνοιξε» και έκλεισε» το χρόνο με την εξαγορά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, ενώ ακολούθησε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το επενδυτικό fund CVC και στη συνέχεια η εξαγορά της MetLife από την ΝΝ.

Όμως το 2021 ήταν ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης που ήλπιζε σε πολλά και όπως συνήθως τελικά δεν ευοδώθηκαν όλες οι ελπίδες. Ωστόσο το 2021 έχουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας μία μεταρρύθμιση όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση καθώς εισήχθησαν στοιχεία κεφαλαιoποιητικού χαρακτήρα στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης ενώ η αγορά περιμένει εξελίξεις στην ασφάλισης περιουσίας όπως επίσης καις τις αγροτικές ασφαλίσεις όπου πληροφορίες του nextdeal.gr αναφέρουν ότι κάτι
ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2022.

Πάει λοιπόν, ο παλιός ο χρόνος και το nextdeal.gr τον αποχαιρετά με την καθιερωμένη γρήγορη ματιά σε γεγονότα και ανθρώπους που σημάδεψαν το έτος που φεύγει.
Η κάμερα του nextdeal.gr και το 2021 επεδίωξε να είναι παντού όπου χτυπούσε η καρδιά της ασφαλιστικής αγοράς, σε Ελλάδα και Κύπρο, για να καταγράψει τις εξελίξεις, να ενημερώσει υπεύθυνα, έγκυρα και έγκαιρα, να συμβάλλει στην διάδοση του αγαθού της ασφάλισης. Ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε για τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας και τα αβλεψίες αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι προσπαθήσαμε πάντα για το καλύτερο και το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε και το 2022.

Με την ευχή να είμαστε όλοι πάνω από όλα υγιείς, δημιουργικοί και αποδοτικοί , οι άνθρωποι του nextdeal.gr και των Εκδόσεων Σπύρου, σας εύχονται καλό 2022 !

Απολαύστε το video