Απασφάλισε το ΥΠ. ΟΙΚ, υπεγράφη η απόφαση για τον έλεγχο και τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα

Συμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να ξεκινήσει τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και αποστολή στους κατόχους πρόστιμα και ειδοποιήσεις για να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος.

Η σχετική απόφαση φέρεται να υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ Αλεξιάδη και να στάλθηκε στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να προχωρήσουν οι σχετικές ενέργειες .Ενώ αντίστοιχος έλεγχος και πρόστιμα γίνεται και για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ καί είναι εκπρόθεσμα .

Τι περιμένει τους οδηγούς που είναι ανασφάλιστοι :

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

 

asfalisinet

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ*  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 2810 232320 ή 28310 30900