Απελεύθερος: Το ορόσημο της Μυτιληναίος και ποιος αγόρασε μετοχές του ΥΓΕΙΑ!

Καλημέρα σας

 

XA: Καλή συμπεριφορά επέδειξε χθες η αγορά και ας φόβισε ο συνδυασμός αυξημένου όγκου συναλλαγών και μεταβλητότητας.

 

Την επόμενη της δημοσιοποίησης των μακροοικονομικών παραμέτρων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) το αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους για τους τραπεζικούς τίτλους ενισχύθηκε.

 

Οδηγός, για άλλη μια φορά, η μετοχή της Alpha Bank.

 

Ακόμη και όταν Γενικός Δείκτης έχασε σχεδόν όλα του τα κέρδη, οι τίτλοι των Alpha και Πειραιώς (σ.σ λόγω υστέρησης στην άνοδο) παρέμειναν με θετικό πρόσημο.

 

Οι αισιόδοξοι θεωρούν ότι έχουμε μπροστά μας άλλο ένα ανοδικό leg, με κινητήριο μοχλό τις τράπεζες.

 

Είναι πιθανόν. Συνετότερη, όμως, είναι η άποψη ότι η αγορά θα κορυφώσει πριν την έκδοση του Δημοσίου, και θα ακολουθήσει μικρή διόρθωση.

 

ΟΤΕ – ΟΠΑΠ: Εμφανής η «κούραση» των δύο τίτλων, μετά τη σημαντική άνοδο των τελευταίων μηνών.

 

ΔΕΗ: «Δικό» μας χαρτί, που έλεγε παλιά η πιάτσα. Μια συνεδρίαση πριν κλείσει ο μήνας ( σ.σ Ιανουάριος) το χαρτί… γκρεμίστηκε για να ανακάμψει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

 

Πολύ margin…

 

Μυτιληναίος: Η 12η Φεβρουαρίου αποτελεί ένα ορόσημο. Μέχρι τότε, αν δεν στραβώσει το κλίμα, υπάρχουν λόγοι για να συντηρείται η δυναμική του τίτλου.

 

Grivalia: Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά το γεγονός ότι η Grivalia «μοίρασε» 4,03 εκατ. ευρώ, το 2017, ως bonuses στο ανώτερο στελεχιακό της δυναμικό.

 

Μεγάλο ποσό ακόμη και για τον «γαλαντόμο» Watsa, που, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν, θεωρεί ότι τα στελέχη στην Ελλάδα λαμβάνουν αποδοχές πολύ χαμηλότερες, σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές.

 

Η εξήγηση για τα υψηλά bonuses κρύβεται στις αναδρομικές καταβολές.

 

Αφορούν, δηλαδή, όχι μόνο τη χρήση 2017, αλλά και την περίοδο, που η Grivalia ενοποιούνταν από την Eurobank (ως τα μέσα του 2017)

 

Στην παραπάνω περίοδο οι συνολικές ετήσιες αποδοχές των στελεχών δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτές του διοικητή της ΤτΕ ( σ.σ ο παραπάνω περιορισμός αφορά τραπεζικούς ομίλους που έλαβαν κρατική βοήθεια).

 

Για αυτό τα πήραν όλα μαζεμένα…

 

Υγεία: Η Dromeus ακούγεται ότι αγόρασε το τελευταίο πακέτο περίπου 1 εκατ. μετοχών που διενεργήθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Αν οι πληροφορίες ισχύουν το ποσοστό της ξεπερνά πλέον το 4% (σ.σ είχε αποκτήσει σύμφωνα με πληροφορίες άλλο ένα πακέτο).

 

Τόσο υψηλό ποσοστό δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί επενδυτική θέση.

 

nextdeal

 

Ο Απελεύθερος