Από που θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι Ασπίς και Commercial

Να δοθεί άμεσα στους δικαιούχους το προϊόν της εκκαθάρισης των Ασπίς Πρόνοια και Commercial value, ζητούν οι ασφαλισμένοι του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού ομίλου, μετά και την ανάρτηση, προ ημέρων, της λίστας με τα ονόματα όσων είναι να λαμβάνουν αποζημιώσεις.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν στο IW ότι, παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται, οι αξίες των ρευστοποιήσιμων στοιχείων των δύο εταιρειών δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι βάσει σχετικών στοιχείων περισσότερα έχουν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων της Commercial Value δεδομένου ότι τα προς ρευστοποίηση στοιχεία υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στο 50% των υποχρεώσεων της εταιρείας και αφορούν κυρίως ομόλογα και μετοχές και λιγότερο ακίνητα που δύσκολα αυτή την περίοδο πωλούνται.

Όσο για την Ασπίς Πρόνοια, τα προς ρευστοποίηση στοιχεία αντιστοιχούν περίπου στο 15% των ακάλυπτων οφειλών της εταιρείας που σήμερα ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ και φθάνουν επίσης τα 100 εκατ. ευρώ, με τη διαφορά ωστόσο ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν ακίνητα και άρα πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ρευστότητα στον εκκαθαριστή.

Κύκλοι της αγοράς αναφερόμενοι τέλος στο Εγγυητικό Κεφάλαιο εκτιμούν ότι το προϊόν της εκκαθάρισης θα δοθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του ομίλου Ασπίς Πρόνοια έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους (πάνω από 125.000 της Ασπίς και πάνω από 55.000 της Comercial Value), οι οποίοι βιώνουν μια περιπέτεια που κρατεί από το καλοκαίρι του 2009, δίχως να λαμβάνει τέλος.

incuranceworld