Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση «πληρώνει» τις μισές… αλήθειες

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την αναμέτρηση γύρω από το νέο Ασφαλιστικό εντός και εκτός Ελλάδας.

Την Πέμπτη 11/2 συνεδριάζει το Εurogroup για να συζητήσει την «περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση».

Την Παρασκευή 12/2 αναμένεται η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και τριήμερος αποκλεισμός της Πλατείας Συντάγματος, σύμφωνα με απόφαση του χθεσινού πανελλαδικού συντονιστικού των Μπλόκων.

Ο «διάλογος» σε σχέση με την επικείμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση έχει σταματήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Όχι μόνο πλέον οι αγρότες, αλλά και οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες αρνούνται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση. Την περασμένη Παρασκευή, οι επιστημονικοί φορείς, με κοινή τους ανακοίνωσης αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου για ακόμα συνάντηση με θέμα τον τρόπο επιβολής του ασφαλιστικού χαρατσιού του 20%. Οι επιστήμονες κατηγορούν τον κ. Κατρούγκαλου ότι δεν παρουσιάζει «ποσοτικοποιημένα» δεδομένα για το 20%, δηλαδή τι εισπρακτικούς στόχους θέλει να επιτύχει.

Από την άλλη μεριά, οι θεσμοί κατηγορούν τον κ. Κατρούγκαλο ότι τα «ποσοτικοποιημένα δεδομένα» που τους δείχνει δεν… αρκούν για να πιαστούν οι στόχοι του Μνημονίου, τους οποίους οι ίδιοι γνωρίζουν.

Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Μέσα, δηλαδή στο εσωτερικό της χώρας λέει τη μισή… αλήθεια, μιας και δεν παρουσιάσει τους οικονομικούς στόχους του χαρατσιού του 20% το οποίο καλεί τους επαγγελματίες και τους αγρότες να πληρώσουν.

Έξω, δηλαδή, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επίσης τις μισές αλήθειες λέει ο κ. Κατρούγκαλος πως τα έσοδα από το 20% (το οποίο δεν δέχονται εκείνοι στους οποίους θα επιβληθεί) αρκεί για να μη χρειαστούν να κοπούν οι δαπάνες για τις κύριες συντάξεις.

insurancedaily