ΑΤΕ Ασφαλιστική: Προσπελάστηκαν τα νομικά εμπόδια για την εξαγορά

Με νομικούς χειρισμούς ξεπέρασε η Τράπεζα Πειραιώς τα εμπόδια που ανέκυψαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του deal για την πώληση της ATE Ασφαλιστική στην Ergo, εμπόδια που δυσκόλευαν την ενσωμάτωση της ΑΤΕ Insurance Rumania στη θυγατρική του τραπεζικού ομίλου στη Ρουμανία.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το IW, το δίκαιο της Ρουμανίας δεν επέτρεψε στην τράπεζα να θέσει υπό την ομπρέλα της την ΑΤΕ Insurance Rumania από τη στιγμή που ήδη δραστηριοποιείται στην αγορά της Ρουμανίας και με μεσιτική ασφαλιστική.

Το γεγονός ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική δεν απέσπασε από το σχήμα της τη θυγατρική στη Ρουμανία μπλόκαρε το deal για την πώλησής της, καθότι η Ergo είχε εξαιρέσει από τη συμφωνία εξαγοράς την ΑΤΕ Insurance Rumania.

Πηγές του τραπεζικού ομίλου αναφέρουν ότι, η Πειραιώς κινούμενη νομικά και όχι επιχειρηματικά, έδωσε τελικά λύση στο θέμα, οπότε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επιτρέποντας εν συνεχεία τη μεταφορά των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστική στην Ergo και την καταβολή του τιμήματος εξαγοράς των 91 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Των δύο αυτών τελευταίων κινήσεων, θα προηγηθεί η αποτίμηση στοιχείων της ΑΤΕ Ασφαλιστική, όπως τα ανείσπρακτα, οι τιμές των ομολόγων, οι εκκρεμούσες ζημιές, οι αξίες των ακινήτων κ.α. προκειμένου να διαπιστωθεί η οικονομική θέση της εταιρείας περίπου ένα χρόνο μετά την υπογραφή του deal, ενώ μετά την πάροδο περίπου μιας διετίας ο… λογαριασμός θα κλείσει αφού θα έχουν διευθετηθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας υπό το σημερινό της μέτοχο.

 

insuranceworld