Χρήμα στις ασφαλιστικές από ιδιωτικοποιήσεις και έργα υποδομών

Τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης ξεδιπλώνονται για την ασφαλιστική αγορά μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών, τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις λιμένων και αεροδρομίων, αλλά και τους νέους κανόνες για την προστασία του κλίματος.

Νέο χρήμα θα εισρεύσει στα ταμεία των ασφαλιστικών μέσα από τις συμβάσεις που θα υπογραφούν για την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων και την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των έργων.

Μπρος αναμένεται να πάρουν και οι μηχανές των Εμπορικών και Βιομηχανικών Ασφαλίσεων, οι ασφαλίσεις των logisticians, των μεταφορών, αλλά και οι ασφαλίσεις για ευθύνες διευθυντών και στελεχών (D&O), οι οποίες το τελευταίο διάστημα ήρθαν αντιμέτωπες με πτώση παραγωγής λόγω της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόσκληση της ασφαλιστικής αγοράς

Πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά συνιστούν και οι νέοι κανόνες για το περιβάλλον και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Παρίσι για το κλίμα . Πρόκειται για θέματα μείζονος σημασίας που συμβάλλουν στο στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη, με όχημα τις ασφαλιστικές.

Ο κλάδος ασφαλειών ετοιμάζεται να εκδώσει νέες καλύψεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των έργων υποδομών που πληρούν τους κανόνες για το κλίμα, δεν ρυπαίνουν, και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Παράλληλα αναμένονται νέες εκδόσεις υβριδικών επενδυτικών προϊόντων για την μεταφορά και αντιστάθμιση των κινδύνων αλλά και χρηματοδοτήσεις επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, ενισχύοντας περαιτέρω την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανοίγουν οι πόρτες για τα μεγάλα έργα υποδομών και ιδιωτικοποιήσεις

Τα μεγάλα έργα υποδομών που ανοίγουν μεταξύ των άλλων είναι η κατασκευή Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου (αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, οδική σύνδεση της περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, οδικό δίκτυο Κρήτης)

Η βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά το υλοποίηση των σχεδίων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις άμεσης προτεραιότητας οι οποίες καθυστερούν λόγω ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνουν τον ΟΛΠ και ΟΛΘ. Και για τα δύο λιμάνια οι προοπτικές ανάπτυξης είναι τεράστιες.

Ποιοι ειδικεύονται και σε τι τομείς:

Στις Βιομηχανικές ασφαλίσεις από τις κορυφαίες ασφαλιστικές στην Ελλάδα είναι η HDI – Gerling Hellas της γερμανικής Talanx.

Στις ασφαλίσεις μεταφορών και logistics διακρίνονται οι Greenwoods Insurance Brokers, Coverholder at Lloyd’s, Matrix Brokers at Lloyd’s, Cromar Insurance Brokers Coverholder at Lloyd’s, NP Insurance.

Στην επαγγελματική αστική ευθύνη εξειδικεύεται η AIG και άλλες ασφαλιστικές όπως και η Interamerican με την έκδοση ειδικού προγράμματος.

Στις ασφαλίσεις υγείας και ζωής: Οι MetLife, Interlife, Minetta, Interamerican, AXA Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Eurolife

Στην ασφάλιση αυτοκινήτων και στόλων αυτοκινήτων οι : Interlife, Minetta, Interamerican, AIG, NP Insurance, Ευρωπαϊκή Πίστη, κα

Στην διαχείριση κεφαλαίων, Allianz, Eurolife, Interamerican

sofokleousin