Δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με την υποστήριξη της Eurolife ERB

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο ενόψει του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League στην Αθήνα.
Για την Eurolife ERB η στήριξη και ανάδειξη δράσεων που συνδυάζουν την εκπαίδευση με την τεχνολογία αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής της εταιρείας για έμφαση στην καινοτομία και την ψηφιακή εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurolife ERB υποστηρίζει φορείς όπως ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και είναι ο αποκλειστικός διοργανωτής του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υποστήριξης και λόγω της άρτιας καλοκαιρινής συνεργασίας που είχε η Eurolife ERB με την eduACT, υλοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League για την περίοδο 2017-2018 που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η θεματική του πρώτου αυτού σεμιναρίου ήταν το Hydro Dynamics και διενεργήθηκε από τον τοπικό συνεργάτη της eduACT στην Αθήνα, που αποτελείται από την ομάδα εκπαιδευτικών Mathisis.

 

Το ενημερωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν οι προπονητές και προπονήτριες των ομάδων που θα διαγωνιστούν στο FLL Athens τον Φεβρουάριο τους 2018, διεκδικώντας τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη 3 & 4 Μαρτίου 2018 και ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση, έλυσαν τις απορίες και να μοιράστηκαν ιδέες και εμπειρίες με παλιούς και νέους προπονητές του FLL.

O πανελλήνιος διαγωνισμός είναι μέρος της παγκόσμιας διοργάνωσης ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Έτσι τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να διδαχθούν παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Με εργαλεία τα LEGO® Mindstorms, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετέχουν, δημιουργούν και διαγωνίζονται σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της εκπαίδευσης και της επιστήμης.