Εκκίνηση αποζημιώσεων International Life

Την πόρτα για τις αιτήσεις όσων διεκδικούν αποζημιώσεις από την International  (Ζωής και Γενικών) ανοίγει από μέρα σε μέρα ο εκκαθαριστής που σε συνεννόηση με την ΔΕΙΑ θα θέσει σε εφαρμογή τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Κατά πληροφορίες, αποζημιώσεις  διεκδικούν ασφαλισμένοι από τον κλάδο Ζωής και οι όποιες απαιτήσεις εξεταστούν και τελικά προωθηθούν στην επόμενη φάση θα οδηγηθούν στο Εγγυητικό Ζωής και θα αποζημιωθούν τουλάχιστον στο μέρος που αναλογεί. Όμως υπάρχουν και ανοικτές υποθέσεις στον κλάδο Γενικών. Επίσης κατά τις πληροφορίες περίπου 900 συμβόλαια αυτοκινήτου έχουν απομείνει  στην International καθώς δεν μεταφέρθηκαν όπως συνέβη μαζικά σε άλλες εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι το Επικουρικό καλύπτει περιπτώσεις ατυχημάτων έως τις 15 Ιουνίου (δηλαδή ένα μήνα αφότου ανακλήθηκε η άδεια της εταιρείας).  Τα συμβόλαια όμως στην πλειονότητά τους λήγουν στις 31 Ιουλίου που σημαίνει ότι οι περιπτώσεις αυτές πρέπει μέσω των ασφαλιστών τους να σπεύσουν να βρουν νέα ασφαλιστική στέγη και παράλληλα να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί από την εκκαθάριση.
Κατά τις πληροφορίες, μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα της ανάκλησης της άδειας (15 Μαϊου) οφείλει –κατά τη νομοθεσία – ο εκκαθαριστής να θέσει σε εφαρμογή τις διαδικασίες υποβολής απαιτήσεων από ασφαλισμένους.
Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο στο μέσο της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Σε αυτό συνδράμει και η ΔΕΙΑ που έχει τον δικό της απαιτητικό ρόλο στο εγχείρημα.  Επίσης, επισημαίνεται ότι ο εκκαθαριστής αφήνει ένα 3μηνο για την υποβολή αιτήσεων. Μετά περνά άλλο ένα 3μηνο για την εξέταση των στοιχείων και την έγκρισή τους και εν συνεχεία προωθούνται στην επόμενη φάση.  Οι προθέσεις των υπευθύνων είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η όλη διαδικασία και χωρίς χρονοτριβές να κλείσει οριστικά η υπόθεση της International.