Εκπαιδεύουν χειριστές drones σε ασφαλιστικές 

Tα drones στην ασφαλιστική βιομηχανία θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Σύμφωνα με άρθρο του Insurance Journal υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη εκπαιδεύουν διαχειριστές αποζημιώσεων για να πετάνε Μη επανδρωμένα Αεροσκάφη πάνω από περιοχές για τη συγκέντρωση δεδομένων.

Η American Family Insurance άρχισε να εργάζεται για την ανάπτυξη ενός προγράμματος για τα drone το 2013 και η εταιρεία σήμερα διαθέτει ομάδα εκπαίδευσης για τη μετακίνηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στις τοποθεσίες όπου οι πελάτες έχουν αναφέρει υλικές ζημιές ή άλλες απώλειες, σύμφωνα με τον Taylor Horsager, πιλότο και εκπαιδευτή στην εταιρεία. Η Horsager μίλησε για τα drones στον ασφαλιστικό κλάδο στις αρχές Οκτωβρίου στο Drone World Expo στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

“Βλέπουμε τα drones ως μια ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων ταχύτερα και αποτελεσματικότερα”, δήλωσε ο Horsager. Η American Family Insurance εργάζεται επί του παρόντος σε ένα ερευνητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού για τα αεροσκάφη, το οποίο τελικά θα ενσωματωθεί άμεσα στη λειτουργία της εταιρείας.

Στην παρούσα φάση θα κρατήσουμε τη διαδικασία απλή, όπως στη διδασκαλία ενός ρυθμιστή για να πάει σε μια τοποθεσία και να χειριστεί ένα drone μέσω κινητού τηλεφώνου. «Εξετάζουμε την τεχνολογία στην αγορά και προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν απλούστερα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία διεξάγει δοκιμές “proof of concept” και δημιουργεί έναν κατάλογο ελέγχου για ρυθμιστές που πηγαίνουν σε έναν ιστότοπο ο οποίος περιλαμβάνει βασικά πλαίσια ελέγχου σε μια λίστα όπως: Είναι ασφαλές να πετάξετε; Έχω άδεια από τον ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας; Τέλος ο Horsager δήλωσε ότι ο ουρανός μπορεί κυριολεκτικά να είναι το όριο για το τι μπορούν να κάνουν οι drones στον ασφαλιστικό κλάδο.