Επείγει η προώθηση λύσης για το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων

Έντονο ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση ή το run off του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων εκδηλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr στο Λονδίνο όπου και η PwC κάλεσε επενδυτές για να τους ενημερώσει.

Επισημαίνεται, όπως έχει αναφέρει το nextdeal.gr από τις 28 Νοεμβρίου, η PwC επελέγη για την αξιολόγηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και στη συνέχεια να δρομολογήσει εντός του Ιανουαρίου την διαδικασία request for proposal (RFP) προκειμένου να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές ή χρηματοδότες. Από το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί, θα κριθεί και το μέλλον του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Μία πρώτη ανεπίσημη παρουσίαση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο όπου και το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το Υπουργείο Οικονομικών, η ασφαλιστική αγορά και η εποπτεία (Τράπεζα της Ελλάδος) να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς ριζική λύση των προβλημάτων χρηματοδότησης του Επικουρικού Κεφαλαίου δεν πρόκειται να βελτιωθεί και η αξιοπιστία του κλάδου της ειδικής ασφάλισης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι ένα «αγκάθι στα πλευρά» της ασφαλιστικής αγοράς καθώς υπονομεύουν την όποια αξιοπιστία επιδιώκει να στήσει. Δεν μπορεί η αγορά να «χρωστά» 450 εκατ. ευρώ και να από την άλλη να επαίρεται ότι αποζημιώνει, ανέφερε χαρακτηριστικά παράγοντας που παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις.
Η πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσει το επείγον του πράγματος, προσέθεσε ο ίδιος παράγοντας.