Φροντίδα για τους ασθενείς χωρίς υπερβάσεις και παράτυπες χρεώσεις

Το περιοδικό “ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING” στο τεύχος Νοεμβρίου 2015 άνοιξε έναν διάλογο ζητώντας από τους πλέον αρμόδιους στον κλάδο υγείας να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις και να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα προτείνοντας παράλληλα τις βέλτιστες λύσεις. Συνεχίζουμε το διάλογο για το «Ποιος θα βρει… το φάρμακο για την υγεία;» με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό.

Ποιος θα επιβαρυνθεί από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23% στα τιμολόγια των Νοσοκομείων;

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% επιβαρύνει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας. Το κόστος αυτό θα το επωμιστούν οι ασθενείς που θα πάρουν υπηρεσίες, εκτός της αποζημίωσης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ (συμμετοχή και επιπλέον χρεώσεις). Επίσης, η αύξηση του ΦΠΑ «μειώνει» τον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, αφού αυτός λαμβάνει υπόψη του και το ΦΠΑ στις υποβαλλόμενες δαπάνες.

Είναι έτοιμοι οι κλάδοι Ιδιωτικής Περίθαλψης και Ιδιωτικής Ασφάλισης να καλύψουν τα κενά και να ανταποκριθούν στις ελλείψεις της δημόσιας Υγείας;

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας και ο κλάδος της ιδιωτικής περίθαλψης είναι αναπτυγμένοι στη χώρα μας και καλύπτουν τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, κυρίως αυτές που δεν καλύπτονται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ το επόμενο χρονικό διάστημα είναι οι νέες συμβάσεις με τους κλάδους ιδιωτικής περίθαλψης, να εξασφαλίζουν ότι οι ασθενείς θα παίρνουν φροντίδα, χωρίς υπερβάσεις και παράτυπες χρεώσεις, αλλά και οι πάροχοι να αποζημιώνονται αυτά που τους αναλογούν.

Το τρίτο μνημόνιο φέρνει μόνο προβλήματα ή και ευκαιρίες για τον κλάδο;

Ένα σημαντικό στοιχείο της νέας δανειακής σύμβασης είναι ο σταθερός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τα επόμενα τρία χρόνια (2016-2018) και οι ίδιου ύψους κλειστοί προϋπολογισμοί για τους πιο σημαντικούς τομείς δαπανών (κλινικές, φάρμακο και διαγνωστικές εξετάσεις). Η σταθερότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο τόσο για τον Οργανισμό όσο και για τους παρόχους.

 

insurancedaily

Δ. Κοντός

 

copy-logo.png

OI AΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ* ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.