Οι Ελληνες μάνατζερ «κατακτούν» τις θυγατρικές των πολυεθνικών ασφαλιστικών

Μία ακόμα αλλαγή στην ηγεσία θυγατρικής πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας καλύπτεται από Ελληνίδα μάνατζερ και πλέον οι Ελληνες μάνατζερ «κατακτούν» απόλυτα τις θυγατρικές, όλων των μεγάλων πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών, που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Αυτό δείχνει μια στροφή των εταιριών αυτών, που ξεκίνησαν είτε την είσοδό τους στην ελληνική αγορά είτε την αλλαγή των στρατηγικών τους επιλογών με ξένους μάνατζερ, να εμπιστεύονται πλέον τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα οι Γαλλικές ασφαλιστικές εταιρίες που ήρθαν στην χώρα μας την τελευταία 10ετία (ΑΧΑ και Groupama ) ξεκίνησαν με επικεφαλής ξένους Μάνατζερ.

Πριν δύο χρόνια η ΑΧΑ Ασφαλιστική ήταν η πρώτη, που μετά την αποχώρηση του κ. Eric Kleijnen, επέλεξε ως αντικαταστάτη του τον κ. Ερρίκο Μοάτσο, καταξιωμένο στέλεχος της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς..

Προ ημερών η Groupama Aασφαλιστική ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Groupama Ασφαλιστικής αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Κάτσιος, μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, στην θέση του κ Bertrand Woirhaye, που ήταν επικεφαλής της εταιρίας από το 2007, όταν εξαγόρασε την Φοίνιξ Ασφαλιστική της Εμπορικής Τράπεζας.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Καθημερινή, αλλαγή γίνεται και στον επικεφαλής της εταιρίας της ΝΝ Ηellas (πρώην ING) που μετά από αρκετά χρόνια με επικεφαλής ξένους μάνατζερ (ειδικότερα μετά την στροφή της στρατηγική της στην Ελλάδα να διατηρήσει μόνο τους κλάδους ζωής και υγείας) επιστρέφει στους Ελληνες.

Συγκεκριμένα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει οτι τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ Hellas αναλαμβάνει η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, σε αντικατάσταση του κ. Μιγκέλ Γκομέζ, που αποχωρεί έπειτα από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Η κ. Πολιτοπούλου ήταν μέχρι και αυτή την εβδομάδα επικεφαλής στη διεύθυνση Καθυστερήσεων της Εθνικής Τράπεζας και προηγουμένως έχει εργαστεί σε αντίστοιχη θέση στη Eurobank, καθώς και στη μονάδα treasury της Eurobank, στην Credit Agricole, στη Mercedes Benz κ.α.

Asfalisinet