Η είσοδος των ασφαλιστικών στα κέντρα εκγύμνασης

Η σύναψη συμβολαίου υγείας δεν αποτελεί πράξη αποδοχής χαμηλών επιπέδων υγείας, αλλά πράξη διασφάλισης υποστήριξης στην ατυχή περίπτωση ασθένειας.

Για τα οφέλη που προκύπτουν από τις συνεργασίες ασφαλιστικών υγείας και ζωής με τα κέντρα εκγύμνασης μιλά στο Sofokleouin.gr, o Γιώργος Παπαγεωργίου, Managing Director της Johnson Health Tech. Hellas S.A., διατυπώνοντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταγραφής του δείκτη των claims στην υγεία είναι μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων σαν το Vitality που αποτελεί στην ουσία ένα health loyalty program. Το πρόγραμμα αυτό είναι σε θέση να παρέχει μια τράπεζα δεδομένων όπου η ασφαλιστική υγείας αφού το μελετήσει μπορεί να διαμορφώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την διαμόρφωση ανταγωνιστικών και καινοτόμων πακέτων ασφάλισης ζωής.

– Μιλήστε μας λίγο για τις δραστηριότητες σας και πως αυτές μπορεί να συνεισφέρουν στην βελτίωση της υγείας των πολιτών και στην οικονομία.

Η εταιρία μας, Johnson Health Tech. Hellas S.A., είναι θυγατρική της Johnson Health Tech που εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται εντός του χώρου εξοπλισμού οργάνων εκγύμνασης σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο.

Τα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας μιας χώρας διαμορφώνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό από το επίπεδο υγείας των πολιτών αυτής, κάτι που εναρμονίζεται πλήρως με το ρητό των αρχαίων ημών προγονών “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Μέσω της παροχής επαγγελματικού εξοπλισμού οργάνων εκγύμνασης συνδράμουμε ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση των επιπέδων υγείας των πολιτών μιας χώρας και κατά συνέπεια συμβάλουμε έμμεσα άλλα ουσιαστικά στην οικονομική δραστηριότητα αυτής.

– Πώς μπορεί να λειτουργήσει μία συνεργασία του κλάδου σας με το κλάδο των ασφαλειών. Ποια τα οφέλη για εσάς, τις ασφαλιστικές υγείας και τους πελάτες;

Μεταξύ εμάς, των ασφαλιστικών υγείας και των πελατών αυτών υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, αυτός της υγείας.

Η εταιρία μας προωθεί και υποστηρίζει την υγεία των τελικών χρηστών του επαγγελματικού εξοπλισμού οργάνων εκγύμνασης που προμηθεύουμε.

Η πιθανότητα ο δυνητικός τελικός χρηστής του εξοπλισμού που προμηθεύουμε να έχει ασφάλεια υγείας είναι υψηλός μιας και πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν συνειδητοποιήσει την σημασία της υγείας στην καθημερινότητα τους και μέσω της εκγύμνασης προσπαθούν να την διατηρήσουν.

Η σύναψη συμβολαίου υγείας δεν αποτελεί πράξη αποδοχής χαμηλών επιπέδων υγείας, κανείς δεν θέλει να είναι μη υγιείς, αλλά αποτελεί μια πράξη διασφάλισης υποστήριξης στην ατυχή περίπτωση ασθένειας αυτού.

Μια τέτοια ατυχής περίπτωση ασθένειας μπορούμε σε ένα υψηλό ποσοστό να την αποφύγουμε βάσει μιας υγιούς διατροφής και εκγύμνασης.

– Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια παραδείγματα του εξωτερικού ; και τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα;

Η Discovery Health, της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πάροχους ασφάλισης υγείας, υπηρεσιών υγείας, και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της προκείμενης χώρας των 53 εκατομμυρίων κάτοικων.

Η Discovery Health μέσω του προγράμματος της Vitality έχει δημιουργήσει ένα loyalty program μέσω του οποίου παρέχει εκπτώσεις υπηρεσιών και προϊόντων τα οποία είναι συνδεδεμένα άμεσα με ένα υγιή τρόπο διαβίωσης.

Το πρόγραμμα Vitality παρέχεται επί πληρωμής ετήσιας συνδρομής και περά του ότι αποτελεί μια πηγή εσόδων για την Discovery Health αποτελεί πολύ περισσότερο ένα αποτελεσματικό εργαλείο προώθησης της εταιρικής φήμης της εταιρίας σε ότι αφορά την υγεία, και την διασφάλιση αυτής.

Βάσει του προγράμματος Vitality η Discovery Health συνάπτει συνεργασίες με ομίλους κέντρων εκγύμνασης (όπως Planet Fitness, Virgin Active), αλλά και με μικρότερα ειδικευμένα εταιρικά σχήματα εκγύμνασης.

Το μέλος της Vitality βάσει μιας ελάχιστης μηνιαίας επισκεψιμότητας στο κέντρο εκγύμνασης γίνεται δικαιούχος έκπτωσης από το κέντρο εκγύμνασης σε ότι αφορά την μηνιαία συνδρομή. Και έτσι υπάρχει ένας συνδυασμός μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και γυμναστηρίων.

– Έχετε μήπως κάποιες μελέτες πληθυσμού ή κάποια παραδείγματα που να επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρουμε, την συνεισφορά της άθλησης στην βελτίωση της υγείας και την μείωση των απαιτήσεων (claims)

Τα δεδομένα για τις προκείμενες μελέτες αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις εταιρίες ασφάλισης ζωής καθώς τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης ενώ την ιδία στιγμή να μειώνουν το underwrite risk που συνδέεται με το προκείμενο πακέτο βάσει αυτών των δεδομένων.

Η επιτυχία του προγράμματος Vitality, το οποίο συμπληρώνει αρκετά χρόνια ζωής, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς της άθλησης στην βελτίωση της υγείας και κατά συνέπεια την μείωση των απαιτήσεων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα είναι μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων σαν και το Vitality που αποτελεί στην ουσία ένα health loyalty program το οποίο είναι σε θέση να παρέχει μια τράπεζα δεδομένων βάσει της οποίας να είναι σε θέση η εκάστοτε ασφαλιστική υγείας να διαμορφώσει το προαναφερθέν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την διαμόρφωση ανταγωνιστικών και καινοτόμων πακέτων ασφάλισης ζωής.

– Αν καθόσασταν στο τραπέζι να συζητήσετε με μία ασφαλιστική στην Ελλάδα ποιο θα ήταν το πρώτο επιχείρημα που θα προβάλλατε για την σύναψη μίας πρώτης συνεργασίας;

“Το προλαμβάνει είναι καλύτερο από το θεραπεύειν”

Οι δυναμικές της σύγχρονης καθημερινότητας μας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που διαμορφώνεται σε όλους τους κλάδους επιχειρηματικότητας δεν αφήνει το περιθώριο μιας παθητικής στάσης πάρα επιβάλει την διαμόρφωση μιας ενεργητικής στάσης με απώτερο στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των διαμορφούμενων δυναμικών / τάσεων.

Η ενεργή παρέμβαση ασφαλιστικών εταιριών υγείας στην διαμόρφωση των επιπέδων απαιτήσεων μέσω της προώθησης ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης, στον οποίο η εκγύμναση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποτελούν τους δυο πυλώνες διαμόρφωσης αυτού, δεν αποτελεί καινοτομία αλλά επιτάσσεται με απώτερο στόχο την διαμόρφωση πακέτων υγείας τα οποία δεν θα είναι μόνο οικονομικά προσιτά σε ένα μεγαλύτερο δυνητικό πελατολόγιο, αλλά παράλληλα το εύρος παροχών θα είναι τέτοιο που θα τα καθιστά ελκυστικά σε αυτό το δυνητικό πελατολόγιο.

Η πολυετής εμπειρία μας, το παγκόσμιο και εγχώριο δίκτυο μας, η τεχνογνωσία μας, και ο ειδικευμένος επαγγελματικός εξοπλισμός μας έρχονται να συνδράμουν ουσιαστικά την προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιρών σε ότι αφορά την διαμόρφωση των επιπέδων απαιτήσεων μέσω της βελτιστοποίησης του χρόνου που δαπάνα ο ασφαλισμένος εντός του κέντρου εκγύμνασης μέσω της αναβάθμισης του εξοπλίσου και των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτό.

Στόχος μας σε ότι αφορά τον τελικό χρήστη του εξοπλισμού μας και υπηρεσιών μας είναι “to make your time count”.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Ο κύριος στόχος μας είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε ότι αφορά την διαμόρφωση ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης μέσω είτε της βελτιστοποίησης του χρόνου που δαπανάται για εκγύμναση, μιας και στην σύγχρονη καθημερινότητας μας ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος, ή της ένταξης στην καθημερινότητα χρόνου εκγύμνασης για τον καθένα μας μέσω της παροχής καινοτόμου εξοπλισμού και υπηρεσιών.

Η αποτελεσματική επίτευξη του προκειμένου στόχου προϋποθέτει την συνεργασία μας τόσο με κέντρα εκγύμνασης όσο και με άλλους οργανισμούς, όπως ασφαλιστικές υγείας, έτσι ώστε να μπορεί να διαμορφωθεί αυτή η διαφορετική προσέγγιση η οποία θα περιλαμβάνει όχι μόνο καινοτόμες υπηρεσίες εκγύμνασης αλλά και κίνητρα για την ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινότητα μας ως ένα αναπόσπαστο μέρος.

Στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμουμε την διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία την οποία κατέχει η εταιρία μας με απώτερο στόχο όχι μόνο την μείωση του χρόνου εκτέλεσης, αλλά πιο σημαντικά θέτοντας μια βάση βάσει της οποίας σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες εταίρους θα μπορέσουμε συλλογικά να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο κάτι τελείως ελληνικό.

sofokleousin