Με αυτοκόλλητο «τσιπάκι» έλεγχος για ασφάλιση , ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας απο το 2016 στα αυτοκίνητα

Τον online ηλεκτρονικό έλεγχο των αυτοκινήτων μέσω ενός αυτοκόλλητου «τσιπ» σχεδιάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του οποίου θα ενσωματώνονται όλες οι πληροφορίες για την ασφάλιση , την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και τον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το STAR στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν εντός του 2016 όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα να έχουν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο και τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Το σήμα θα δίνεται δωρεάν στους κατόχους των ελληνικών ΙΧ μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται να έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, ενώ θα εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες (όπως στα φορτηγά) που εισέρχονται στην Ελλάδα, καθώς θα υποχρεώνονται οι οδηγοί τους να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους.

Το αντίτιμο θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα (με διαφορετικό ειδικό τέλος π.χ. για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα).

asfalisinet