Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 11ης ημερίδας του insuranceforum.gr στη Λάρισα

Όλη η ασφαλιστική αγορά του Ν.Λάρισας αλλά και των γύρω πόλεων βρέθηκε στην 11η ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Λάρισα.

Για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε πως τα προβλήματα της διαμεσολάβησης είναι κοινά για όλους, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Οι 140 περίπου συμμετέχοντες συνομίλησαν με τους εισηγητές και τους ομιλητές της ημερίδας, συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν και τους έθεσαν σημαντικά ερωτήματα.

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά του τελευταίου διαστήματος, ο τιμολογιακός ανταγωνισμός στον κλάδο οχημάτων, οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και η μάστιγα των μαύρων κωδικών.

Οξύς κατά των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ήταν στην κεντρική του ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης επιχειρώντας να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί στην αγορά. Αναφέρθηκε στο πτωχευτικό τιμολόγιο, το οποίο όμως δεν εξασφαλίζει ισόβιους πελάτες, στις τακτικές των τραπεζών που μέσω ανειδίκευτων πολλές φορές υπαλλήλων τους ασκούν αθέμιτες πρακτικές, στις επιθετικές online πωλήσεις κάποιων εταιρειών οι οποίες είναι αμφίβολο αν αφήνουν κέρδη,αλλά και στις πρακτικές των ΕΠΥ που συχνά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνεργάτες τους. Όλα αυτά, τόνισε, συνθέτουν ένα επικίνδυνο μείγμα ανταγωνισμού και σπρώχνουν προς το περιθώριο όλη την ασφαλιστική αγορά η οποία καταλήγει να «τρώει τις σάρκες της».

Ο υγιής ανταγωνισμός, όπως εξήγησε ο διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE είναι από τα θεμελιώδη συστατικά της ανάπτυξης ωστόσο, ειδικά στον κλάδο Αυτοκινήτου, ο ανταγωνισμός κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στα όρια της αυθαιρεσίας και της νομιμότητας. Δυστυχώς, στα τελευταία μνημονιακά χρόνια ο τιμολογιακός ανταγωνισμός έχει βρει πρόσφορο έδαφος λόγω της οικονομικής ανέχειας πολλών καταναλωτών και νοικοκυριών, αλλά η πολιτική αυτή δεν είναι παρά μια κοντόφθαλμη στρατηγική σε βάρος όλης της αγοράς και της κάθε εταιρείας που την υιοθετεί.

Ο Γενικός Διευθυντής της ARAGSE κ.Δημήτρης Τσεκούρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Νομική Προστασία ως σύμμαχος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή», αφού αναφέρθηκε συνολικά στον θεσμό της Νομικής Προστασίας, προχώρησε σε παραδείγματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και στον τρόπο που ένα ασφαλιστήριο Νομικής Προστασίας έρχεται να υποστηρίξει τον πελάτη και τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, κυρίως ως προς την επίλυση ειδικών θεμάτων που έχουν προκύψει από την εξέλιξη και την εξάπλωση της τεχνολογίας στην σύγχρονη digital εποχή και λόγω των κινδύνων που γεννούνται. Ο κ.Τσεκούρας μίλησε επίσης για τις νομικές διαφορές που διαμορφώνονται στις νέες συνθήκες επιβίωσης της σύγχρονης κοινωνίας και επισήμανε πως το κόστος ενός συμβολαίου Νομικής Προστασίας παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό ώστε να εξακολουθεί να είναι προσιτό για κάθε πολίτη, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο του κάθε διαμεσολαβητή αυξάνοντας και τις απολαβές του.

Για ακόμη μία φορά οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas κ. Περικλή Καραμυτιλιού ο οποίος μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και με ποιόν τρόπο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν. Αναφέρθηκε μάλιστα, σε καινοτόμες λύσεις για ασφαλέστερη οδήγηση όπως είναι η χρήση καμερών ενσωματωμένων στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Τέλος, Ο κ. Καραμυτιλιός αφού τόνισε ότι η Saint Gobain Autover Hellas είναι μία από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο με παρουσία σε 65 χώρες και περισσότερους από 170.000 εργαζομένους, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο της GLASSDRIVE στην Ελλάδα που αποτελείται από 50 επίσημους σταθμούς, πάνω από 90 συνεργάτες και κινητές μονάδες εξυπηρέτησης.

Ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση του υπεύθυνου Ανάπτυξης του Insurance Pro κ.Τάσου Χαλέμη, σχετικά με την insurance pro, την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, που ουσιαστικά αποτελεί ένα διαδικτυακό ψηφιακό γραφείο που επιτρέπει στον κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να διενεργεί όλες του τις εργασίες μέσω του υπολογιστή του.

Το θεματικό στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας μετείχαν οι κ.κ.Χρήστος Αχής, Εμπορικός Διευθυντής – Ορίζων Ασφαλιστική Μαρία Μηλιώνη, Προϊσταμένη Υποστήριξης Δικτύου – INTERLIFE Ασφαλιστική Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Διευθυντής Πωλήσεων – ARAGSE Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Β΄Αντιπρόεδρος – Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισα

Το θεματικό στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας στο οποίο μετείχαν οι κ.κ.Χρήστος Αχής, Εμπορικός Διευθυντής – Ορίζων Ασφαλιστική

Μαρία Μηλιώνη, Προϊσταμένη Υποστήριξης Δικτύου – INTERLIFE Ασφαλιστική

Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Διευθυντής Πωλήσεων – ARAGSE

Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Β΄Αντιπρόεδρος – Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισα

Στο θεματικό πάνελ συζητήθηκαν ιδιαιτἐρως ενδιαφέροντα θέματα για τις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς, τα περιθώρια που δεν αφήνει πλέον ο νόμος αλλά και η εποπτική αρχή για λειτουργία «μαύρων κωδικών», για τον θετικό ρόλο των μεγάλων οργανωμένων διαμεσολαβητικών δικτύων αλλά και για κάποια προβλήματα που δημιουργούνται από ακραίες απαιτήσεις ή συμπεριφορές, για το crossselling και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά, για τις πολιτικές των εταιρειών γύρω από την εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη δικτύων και για τον ρόλο της νομικής προστασίας σε περιπτώσεις εμπλοκής ενός διαμεσολαβητή σε περιπέτειες με το νόμο ή την εποπτική αρχή σχετικά με το επάγγελμά του.

Της συζήτησης προηγήθηκε μια διαφορετική και άκρως διεισδυτική παρουσίαση από τον κ. Νίκο Κλήμη σχετικά με το θέμα και τις παραμέτρους που συντηρούν τους μαύρους κωδικούς, ο οποίος συντόνισε και το στρογγυλό τραπέζι.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.Δημήτρης Αδάμ ο οποίος καλωσόρισε την πρώτη ημερίδα του insuranceforum.gr που διοργανώθηκε στην Λάρισα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές του Νομού, ο οποίος έδειξε να είναι πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξε και ο ίδιος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας κ. Αθανάσιος Νικούδης αναφέρθηκε στην απόφαση του συλλόγου προκειμένου να διοργανωθεί η ημερίδα στην Λάρισα και ζήτησε τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των επαγγελματιών στις ενέργειες προάσπισης των συμφερόντων των διαμεσολαβητών που γίνονται από πλευράς του Συλλόγου.

Στο τέλος της ημερίδας τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το νέο έτος.

Η 11η ημερίδα του insuranceforum.gr υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις παρακάτωεταιρείες:

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

GLASSDRIVE

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

AIG

Με την υποστήριξη του

INSURANCE PRO

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν:

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr–Περιοδικό insuranceworld- Εφημερίδα asfalizomai, Euro2day.gr, sofokleousin.gr, dikaiologitika.gr, larissanet.gr

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων(ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Η επόμενη ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ηράκλειo Κρήτης.

asfalisinet