Νέα αύξηση των ορίων στις ασφαλίσεις πιστώσεων

Βελτιωμένα έως και 8% καταγράφονται τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων για τους Έλληνες οφειλέτες, συγκρινόμενα με αυτά που παρείχε η ασφαλιστική αγορά ένα χρόνο πριν.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Τα ανωτέρω δηλώνουν στο ID ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών ομίλων, τα οποία, μάλιστα, εκτιμούν ότι έως το τέλος του έτους τα πιστωτικά όρια είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν περαιτέρω άνοδο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι η κρίση λειτούργησε θετικά στη συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις πιστώσεων, που πέραν των άλλων λειτουργούν και ως εργαλείο πρόσβασης της αγοράς σε φθηνά κεφάλαια κίνησης.

Πάντως, διευκρινίζουν ότι τα όρια μπορεί να ανοίγουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά αυτό γίνεται με μεγάλη φειδώ και κατόπιν πολύ αυστηρών ελέγχων των προς ασφάλιση κινδύνων, αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών, οι οποίοι… σκανάρονται για το κατά πόσο λειτουργούν σε υγιή βάση και με… νοικοκυρεμένο ταμείο.

«Το ομαλό κλίμα που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, η απομάκρυνση του κινδύνου για ενδεχόμενο Grexit, το κλείσιμο -αν και με καθυστέρηση- της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και οι προοπτικές να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα και η τρίτη, μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε λιγότερο απαισιόδοξα» τονίζει το ίδιο στέλεχος, που δεν παραλείπει να υπογραμμίσει, επίσης, την αύξηση των εξαγωγών, τη θετική πορεία του τουρισμού, την προσπάθεια τόνωσης των επενδύσεων και την αισθητή βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς.

insurancedaily