Πέντε ασφαλιστικές καλύπτουν την Druckfarben

Οι ασφαλιστικές εταιρείες Εθνική Ασφαλιστική (leader), ΑΧΑ Ασφαλιστική, Interasco, Generali και Ευρώπη Ασφαλιστική έχουν ασφαλίσει τη βιομηχανία Druckfarben Ελλάς ΑΕΒΕ, μονάδα της οποίας πήρε την Δευτέρα 28/3 φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Η Ντρουκφάρμπεν Ελλάς Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στους κλάδους Μελανιών Εύκαμπτης Συσκευασίας και Οικοδομικών Χρωμάτων. Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, η εταιρεία, δεν εξέδωσε προχθές ανακοίνωση για το γεγονός.

Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος αναφέρεται σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ζητά επέμβαση του υπουργείου Εργασίας και το ΣΕΠΕ για να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

H ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑ σχετικά με την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 ξέσπασε πυρκαγιά στη γραμμή παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς Α.Ε.Β.Ε. στον Ασπρόπυργο.

Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης των εγκαταστάσεων από το ανθρώπινο δυναμικό. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα έκτακτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, όλο το προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν σημαντικότατες ζημιές στη μονάδα παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας καθώς και στις αποθήκες ετοίμων μελανιών και πρώτων υλών. Μικρότερης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στο κτήριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες .

Η μονάδα παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων έμεινε ανέπαφη, χωρίς να επηρεάζεται επ’ ουδενί η παραγωγική και εμπορική της δραστηριότητα.

Το ύψος της ζημιάς δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη. Οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα της εταιρείας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς.

Αμέσως μόλις καταστεί εφικτό, η Διοίκηση της εταιρίας θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, για τον τελικό απολογισμό των ζημιών, την εκτιμώμενη επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα και τον χρονικό ορίζοντα της αποκατάστασης της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας.

Nextdeal