Πως ανεβαίνει το ετήσιο κόστος χρήσης αυτοκινήτου στο 30% της αξίας του

Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας όπως αποφασίστηκε χθες ουσιαστικά εκτοξεύει την αξία χρήσης του αυτοκινήτου σε απίστευτα παράλογα ύψη και δημιουργεί νέους κινδύνους για τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων ηλικίας 9 ετών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι 20% αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και μαζί να ανανεώσουν ασφαλιστήρια αυτοκινήτου θα κληθούν να πληρώσουν για αυτοκίνητα 1.400 κ.κ μέχρι το 30% της αξίας του αυτοκινήτου! Παράδειγμα ένα απλό αυτοκίνητο 9 ετών 1.400 κ.κ. έχει υπολειμματική αξία περίπου 2.000-2.500 ευρώ . Εάν κληθεί να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 200 ευρώ περίπου σε συνδυασμό με ένα 6μηνιαίο ασφάλιστρο 200 ευρώ η συνολική ετήσια επιβάρυνση ανέρχεται σε 600 ευρώ δηλαδή περίπου το 30% της συνολικής αξίας του!

Αυτόματα κάποιοι ασφαλισμένοι που θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ πληρωμής τελών κυκλοφορίας και ασφαλιστήριων συμβολαίων, είναι πιθανό να επιλέξουν (επιπόλαια και λανθασμένα) να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να αγνοήσουν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου. Και αυτό φοβούνται οι ασφαλιστικές . Τεράστιο Λάθος. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα κρατικό χαράτσι , η ασφάλεια αυτοκινήτου μία κίνηση πρόνοιας και προστασίας του ανθρώπου. Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε και τα δύο , έχετε την υποχρέωση να καταθέσετε τις πινακίδες. Επειδή όμως σίγουρα θα υπάρξουν κάτοχοι αυτοκινήτων που θα αδιαφορήσουν ή χρειάζονται το αυτοκίνητο τότε θα πρέπει να προνοήσουν για το ασφαλιστήριο αυτοκινήτου. Σε τελική ανάλυση καλύτερα ένα μικρό χρέος στην εφορία παρά ένα χρέος προς την ανθρώπινη ζωή.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη

Αυξημένα μέτρα φύλαξης κτηριακών υποδομών καταγράφονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις μεγάλες ξένες ασφαλιστικές. Οι πληροφορίες για επικείμενο κτύπημα στο Παρίσι στην χρηματοπιστωτική ζώνη της La Defence έχουν αυξήσει στο μέγιστο βαθμό τους δείκτες κινδύνου για τράπεζες και ασφαλιστικές. Στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική πρεσβεία , η αμερικανική , η γερμανική και η βρετανική έχουν δώσει προληπτικές οδηγίες για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

insuranceworld