Πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα προ των πυλών το 2016

Πρόστιμα καραδοκούν από τις αρχές του χρόνου για τους κατόχους αυτοκινήτων που δεν έχουν θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο και δεν έχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ενώ το όχημα είναι σε κυκλοφορία .

Ειδικότερα, αναφορικά με τα ΚΤΕΟ, η τελευταία προθεσμία να ολοκληρώσουν τους απαιτούμενους ελέγχους έχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 οι κάτοχοι αυτοκινήτων , που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ , ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις αρχές του 2016 με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Επιπλέον, στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αναμένεται από τις αρχές του 2016 να γίνει γενικός έλεγχος με το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης μέσω ΤΑΧΙSNET και της βάσης δεδομένων των ασφαλισμένων οχημάτων στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Αν και το σύστημα λειτουργεί για τις online διασταυρώσεις μετά από ελέγχους της τροχαίας δεν έχει γίνει γενικός έλεγχος.

Εφόσον γίνει ο γενικός έλεγχος όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο , θα επιβαρυνθούν με διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ ενώ θα κληθούν να προσκομίσουν άμεσα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Εκτός από το πρόστιμο όσοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι έχουν άλλες κυρώσεις.

 

asfalisinet