ΠΣΑΣ: Αλλάζει η αγορά, αναπτύσσει δεσμούς και προχωρεί συντονισμένα

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ιδιωτική ασφάλιση και οι άνθρωποί της έχουν καταλάβει ότι επικρατεί στασιμότητα και πώς πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές συμπεριφορών, τακτικών και στρατηγικών , έδωσαν οι πρόεδροι κ. Μαζαράκης (ΕΑΕΕ) , κ. Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ), κα Λύχρου (ΕΑΔΕ) και κ. Λελεδάκης μιλώντας στην εκδήλωση βραβεύσεων του ΠΣΑΣ.

Στην μεγάλη συγκέντρωση βράβευσης των ασφαλιστικών συμβούλων που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, αναδείχθηκε μέσω των ομιλιών η πρόθεση όλων των συντελεστών της ιδιωτικής ασφάλισης να προχωρήσουν ενωμένοι. Φάνηκε πώς δεν υπάρχουν τείχη και εμπόδια και έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η πρόοδος της αγοράς θα επέλθει μέσα από συλλογικές προσπάθειες ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων. Επίσης έγινε κατανοητό πώς η αγορά αλλάζει και όσοι εργάζονται σε αυτή οφείλουν να αλλάξουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΕΕ

«Εχουμε κοινούς στόχους να χτίσουμε θεμέλια στην ιδιωτική ασφάλιση να δημιουργήσουμε ασφαλιστική συνείδηση να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε την χαμένη στην οικονομική δυσκολία, αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη» είπε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης. Διευκρίνισε ότι «προσδοκία όλων είναι να ξεκολλήσει η αγορά από το 2% του ΑΕΠ και η ιδιωτική ασφάλιση να τοποθετηθεί στην συνείδηση του πολίτη». Το πλαίσιο υπάρχει, το κύρος υπάρχει, ο κλάδος είναι ισχυρός και «ολοι μαζί οι φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούμε να καταφέρουμε είπε ο κ. Μαζαράκης προτείνοντας «να αλλάξουμε εμείς η ασφαλιστική αγορά διότι εμείς έχουμε την ευθύνη της συνέχειας».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΑ

Είμαστε επάγγελμα πρωτοπόρο και για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμά μας πρέπει να είναι ικανός» είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή των ασφαλιστών στα κοινά.

«Το συμφέρον του κλάδου είναι να υπάρχουν άνθρωποι από εμάς, συνάδελφοί μας, σε θέσεις ευθύνης » τόνισε εξηγώντας ότι μέσα από τη συμμετοχή σε δράσεις μπορούν να αναδειχθούν θέματα, να λυθούν προβλήματα να ξεπεραστούν δυσκολίες και να υπάρχει πρόοδος του επαγγέλματος. Τόνισε πώς πολλά από τα θέματα που απασχολούν την διαμεσολάβηση χρήζουν πολιτικής απόφασης γι΄αυτό και καθυστερούν να αντιμετωπιστούν, να λυθούν, να προωθηθούν. Επίσης αναφέρθηκε και στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στους μαύρους κωδικούς λέγοντας ότι είναι σοβαρά προβλήματα για τα οποία η λύση είναι να εφαρμοστούν κανόνες. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να τηρηθεί από το σύνολο των ασκούντων το επάγγελμα το υπάρχον πλαίσιο και οι κανονισμοί (30/31) και επισήμανε ότι το μέλλον είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και που διαπρέπουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΔΕ

«Η νέα χρονιά θα δικαιώσει την διαφαινόμενη ανάπτυξη του κλάδου μας» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΑΔΕ κυρία Δήμητρα Λύχρου χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Ανακοίνωσε πώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την IDD προχωρεί το έργο της ομαλά και προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αστοχίες, κάτι που θα κυλήσει ακόμα καλύτερα εάν τελικώς δοθεί και το ένα έτος χρονικής παράτασης στην όλη διαδικασία όπως έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣΑΣ

Στα κίνητρα που δίνει η τεχνολογία για να αναπτυχθεί ο ασφαλιστής αναφέρθηκε ο κ. Λελεδάκης τονίζοντας ότι ο Σύνδεσμος κινείται με μεγάλη προσήλωση προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποιώντας εργαλεία και μέσα που εξοικονομούν χρόνο και κόστος από την καθημερινότητα του ασφαλιστικού συμβούλου. Μίλησε για νέες τεχνικές και διαδικτυακές εφαρμογές που ο ΠΣΑΣ δίνει στα μέλη του ενώ αναφέρθηκε σε 5 σημεία που ο ασφαλιστικός σύμβουλος διατηρεί αποκλειστικά και αποτελούν το πλεονέκτημά του. : 1. Εκπαιδεύσει το μυαλό του πολίτη, 2. Προχωρεί σε ανάλυση αναγκών 3. Σχεδιάζει εργαλεία και δίνει βέλτιστες λύσεις, 4. Συντελεί στην λήψη αποφάσεων των πολιτών, 5. Δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και εξηγεί πώς λειτουργεί η ασφάλεια.