Σαρρηγεωργίου :Περιορισμός στην λειτουργία των ΕΠΥ. Αλεξιάδης: Στο ΦΕΚ η απόφαση για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα

Στις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το κανονιστικό πλαίσιο των εταιριών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στο κλάδο της ασφάλισης αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Γνώσης .

Σύμφωνα με τον κ Σαρρηγεωργίου το θέμα έχει τεθεί από τον ίδιο και από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς των ασφαλιστικών εταιριών στα κοινοτικά όργανα για την δημιουργία ενιαίων κανόνων λειτουργία τους.

Τόνισε δε ότι η λειτουργία τους πρέπει να είναι σε περιστασιακή βάση , ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά οτι στην Ελλάδα αυξάνεται το ποσοστό που κατέχουν στην ασφάλιση αυτοκινήτου και πλησιάζει το 11% στην αγορά .

Στην ίδια εκδήλωση ο Αν. υπουργός Οικονομικών κ Αλεξιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση που ενεργοποιεί τα πρόστιμα και τις διασταυρώσεις είναι προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Επίσης ο κ Αλεξιάδης ανακοίνωσε και μια σειρά, όπως είπε, πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ιδιωτική ασφάλιση με διαβούλευση απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνέχεια του νόμου 4364/2016 (Solvency II) για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς , μεταξύ των οποίων η δημιουργία ασφαλιστικών δικαστηρίων για να επιλύονται η ασφαλιστικές διαφορές μεταξύ ασφαλισμένων και εταιριών , την ενίσχυση και προστασία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου , την δημιουργία σώματος πραγματογνωμόνων κ.αλ.

Asfalisinet