Σκοπιανές και βουλγάρικες πινακίδες δίνουν νέο… χτύπημα στον κλάδο του αυτοκινήτου

Δεύτερο βαρύ χτύπημα στον κλάδο αυτοκινήτου, μετά από τα ανασφάλιστα καταφέρνουν τα αυτοκίνητα με αλλοδαπές πινακίδες αλλά Ελληνες κατόχους τα οποία πληθαίνουν με καταιγιστικό ρυθμό και απορροφούν ασφαλιστική ύλη από τις δοκιμαζόμενη ελληνική αγορά.

Σκοπιανές και Βουλγάρικες κυρίως είναι οι πινακίδες που συνθέτουν την νέα απειλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και το δημόσιο, και τις φέρουν αυτοκίνητα που εντοπίζονται κυρίως –όχι αποκλειστικά- στον Βορρά της χώρας. Αυτά απαλλάσσονται πολλών υποχρεώσεων απέναντι στο δημόσιο και συμφέρουν τους κατόχους τους αντίθετα με ότι αφορά τα έσοδα του κράτους και την συνεισφορά τους στην ελληνική οικονομία που καταγράφουν απώλειες. Χάνονται τέλη κυκλοφορίας, απαλλάσσονται από υποχρεώσεις κάλυψης τεκμηρίων οι κάτοχοί τους, πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα και συνιστούν μια μεγάλη διαρροή για την ελληνική οικονομία.

Κατά τις πληροφορίες το θέμα έχει εντοπιστεί από τους αρμόδιους, έχει καταγραφεί ως πρώτης προτεραιότητας και δεν είναι αποσπασματικά περιστατικά, αλλά φαινόμενο που διογκώνεται.

Αστυνομία, υπουργείο Μεταφορών, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Επικουρικό Κεφάλαιο, και αρχές άλλων χωρών με πρώτες την Βουλγαρία και τα Σκόπια αναμένεται να συνεργαστούν στο επόμενο διάστημα καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες ενέργειες.

Στοιχεία καθώς και πληροφορίες συλλέγονται ήδη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ και πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δημήτρη Ζορμπά ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και με στελέχη άλλων εταιρειών προκειμένου η κινητοποίηση να είναι άμεση και τεκμηριωμένη.

Κατά τις πληροφορίες του insurance-eea ο κ. Ζορμπάς βρίσκεται σε επαφή με παράγοντες του εξωτερικού για να αντλήσει τυχόν στοιχεία για τον αριθμό των ελλήνων που βγάζουν πινακίδες για τα οχήματά τους στις γείτονες χώρες καθώς και τις διαδικασίες που τηρούνται και όλα τα συναφή νομικά στοιχεία.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί καθετί παράνομο που σήμερα κόβει δουλειά από τις ασφαλιστικές του ελληνικού εδάφους, στερεί έσοδα ή συνδράμει στην εξαπάτηση του ελληνικού δημοσίου και ταυτόχρονα συνιστά απειλή και για όσους συμβεί να έχουν ατύχημα με αυτά τα οχήματα.

 

insurance-eea