«Στοιχειώνει» ο κεντρικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Αν και μπήκε ο Νοέμβριος οι εξελίξεις σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας Εσόδων με την αποπομπή Σαββαΐδου και εν αναμονή διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσης, φαίνεται να παγώνουν το θέμα του κεντρικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα .

Ετσι το θέμα του κεντρικού ελέγχου μάλλον οδηγείται για τον επόμενο χρόνο, παρά τις εξαγγελίες ότι θα υπήρχαν μέσα στον Οκτώβριο κεντρικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις από το Τaxisnet και την βάση δεδομένων του Επικουρικού Κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιριών ώστε να ειδοποιηθούν όσοι παραμένουν ανασφάλιστοι να ασφαλιστούν.

Πάντως και από την πλευρά των εταιριών και των διαμεσολαβούντων, που θέτουν επιτακτικά το θέμα του κεντρικού ελέγχου, δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα σχετική πίεση ή κινητικότητα προς την Γενική Γραμματεία Εσόδων και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει η σχετική διαδικασία σύμφωνα με τις προηγούμενες δεσμεύσεις της πολιτείας.

Ωστόσο, για όσους παραμένουν ανασφάλιστοι οι διαδικασίες του ελέγχου από την τροχαία είναι συνεχείς και επίσης οι κυρώσεις αν εντοπιστούν και ακόμα χειρότερα αν εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα.

 

asfalisinet