Το 2016 κανένας Έλληνας να μη μείνει Ανασφάλιστος

του Νίκου Μωράκη

“Το 2015 κανένας Έλληνας να μη μείνει ανασφάλιστος” είχε δηλώσει στην περσινή κοπή της πίτας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, προμηνύοντας – χωρίς βέβαια να το γνωρίζει και ο ίδιος – τη δύσκολη χρονιά που ξεδιπλωνόταν μπροστά μας.

Συγχωνεύσεις, αλλαγή δομής εταιρειών, ΑΣΠΙΣ, νέοι κανονισμοί, αθέμιτος ανταγωνισμός, μαύροι κωδικοί, capital controls, πολιτική αστάθεια, προβληματισμός με το ταμείο των υπαλλήλων σε Ασφαλιστικές Εταιρείες, ανασφάλιστα, επανεκπαίδευση, ήταν μερικά από αυτά που το 2015 μας απασχόλησαν και έγιναν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Γέμισαν αν θέλετε τις σελίδες του τόμου με ονομασία “2015” που καταχωρήθηκε στη βιβλιοθήκη της ιστορίας της Ελληνικής Ιδιωτικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

Και καθώς μετράμε τις πρώτες μέρες του 2016, τα συναισθήματα μπορούν να χαρακτηριστούν ανάμεικτα. Από τη μια πλευρά δεν γίνεται να μη χαιρόμαστε που μηδενίσαμε – έστω και ημερολογιακά το κοντέρ – έχοντας την ευκαιρία να κάνουμε όλοι τη φρέσκια αρχή που πάντα ονειρευόμασταν, και από την άλλη δεν γίνεται να μη μας απασχολούν τα προβλήματα της καθημερινότητας που δεν γνωρίζουν από αλλαγή χρονιάς και γιορτές. Αυτά που μας περιμένουν Δευτέρα πρωί στο γραφείο έτοιμα να μας κατασπαράξουν όλη την καλή διάθεση που χτίσαμε με οικογένεια και φίλους.

Προβλήματα που όμως αν αρχειοθετηθούν και μπουν με σειρά προτεραιότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν αν όχι να εξανεμισθούν! Προβλήματα που αν επιλέξουμε για ακόμη μια χρονιά να είμαστε αισιόδοξοι, παραγωγικοί και δημιουργικοί μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

Ας μηδενίσουμε λοιπόν όλοι το κοντέρ, ας αδειάσουμε το νου μας από αρνητικές σκέψεις, άγχη και υποχρεώσεις, όσο τρελό και αν ακούγεται – και ας πάρουμε τις αποφάσεις που βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι είναι οι σωστές.

Ας είναι το 2016 η χρονιά που σε όλους θα έχει κάτι θετικό να δώσει. Όπως τα χιλιάδες συμβόλαια που δίνουν κάθε χρόνο οι ασφαλιστές και δίνουν λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων. Των Ελλήνων που και για το 2016 πρέπει να έχουμε ως στόχο να μη μείνει κανένας Ανασφάλιστος. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε στην αγορά μας… Η Ασφάλεια είναι για τους δύσκολους καιρούς. Καλή Χρονιά να έχουμε.

insurancedaily