Το σχέδιο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων

Ραγδαίες, μέσα στο 2016, θα είναι οι εξελίξεις και στην Εθνική Ασφαλιστική καθώς όπως προκύπτει από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της μητρικής Τράπεζας (Εθνική Τράπεζα) μπαίνει στόχος να πωληθεί το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής με προαίρεση να κρατήσει η τράπεζα το 25% αν συμφωνήσει ο αγοραστής .

Στο θέμα αυτό αναφέρεται ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής που έχει ως εξης :

Η Διοίκηση Λούκας Κατσέλη – Λεωνίδα Φραγκιαδάκη έστειλε στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DGCom) επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας στο οποίο περιλαμβάνει την πώληση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής (αν το απαιτήσει ρητά ο αγοραστής, η ΕΤΕ μπορεί να κρατήσει μέχρι το 25%).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πώληση πρέπει να έχει γίνει μέχρι την 31/12/2016 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2017. Παράλληλα πουλάει και τις θυγατρικές της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο και Ρουμανία.

Φαίνεται ότι και η νέα διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει χωρίς καμία διαφοροποίηση το σχέδιο της διοίκησης Τουρκολιά επιλέγοντας την «εύκολη» λύση: πωλήσεις των «χρυσαφικών» της ΕΤΕ, συρρίκνωση και απολύσεις.

Οι κινήσεις αυτές όχι μόνο υποσκάπτουν την προσπάθεια για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά παραδίδουν στα ξένα κεφάλαια σημαντικά και κερδοφόρα τμήματά της.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να θυμηθεί τα όσα δήλωνε στην προηγούμενη προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να πουλήσει την Εταιρία μας.

Θυμίζουμε τα λόγια του: «Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένα ακόμα έγκλημα απέναντι στον εθνικό πλούτο. Η κυβέρνηση του κου Καραμανλή πρέπει να σταματήσει πια να λεηλατεί τον εθνικό πλούτο. Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα επιβαρύνει τους καταναλωτές και θα δημιουργήσει ένα αβέβαιο μέλλον για χιλιάδες οικογένειες των εργαζόμενων σε αυτήν.»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους, επτά χρόνια μετά την προηγούμενη προσπάθεια ξεπουλήματος της Εταιρίας μας, να σταθούν ξανά με ψηλά το κεφάλι απέναντι σε αυτή την απόφαση.

Να σταθούν ξανά μπροστά στην προσπάθεια για αφελληνισμό της Εταιρίας μας αλλά και της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο αγώνας μας ενάντια στην πώληση της Εταιρίας μας ξεκινάει σήμερα.

Καλούμε τους συνεργάτες, τους διαμεσολαβούντες, το Εταιρικό μας δίκτυο πωλήσεων, τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους ασφαλιζόμενους να σταθούν στο πλάι μας για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Συναδελφικά

Το Δ.Σ.»

asfalisinet