Αλ. Σαρρηγεωργίου: € 12 δισ. οι επενδύσεις των ασφαλιστικών

Τις θετικές προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου και τη συνεισφορά του στην ελληνική οιονομία επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ), μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Οπως είπε, η ιδιωτική ασφάλιση έχει μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες ανάπτυξης ιδιαίτερα στους τομείς σύνταξης και υγείας όπου αναμένεται να ενισχυθεί ο συμπληρωματικός της ρόλος προς την κοινωνική ασφάλιση, λόγω του περιορισμού των παροχών ττου συστήματος.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι την περασμένη χρονιά η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς μειώθηκε, λόγω των οικονομικών συνθηκών στη χώρα – παράλληλα όμως δημιουργήθηκαν μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκαιρίες.

Για τον ασφαλιστικό κλάδο το 2015 ήταν χρονιά εντατικής προετοιμασίας για την εφαρμογή του νέου αυστηρότατου ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου Solvency II, το οποίο αναβαθμίζει την αξιοπιστία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, επιβάλλοντας αυστηρότατους κανόνες στη λειτουργία τους.

«Ο ασφαλιστικός κλάδος προσφέρει στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία 25.000 θέσεις εργασίας, 12 δισ. ευρώ επενδύσεις και αποζημιώσεις που κυμαίνονται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ ετησίως. Είμαστε περήφανοι για το θεσμό που υπηρετούμε», τόνισε ο Α. Σαρρηγεωργίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ, της εποπτικής αρχής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, των σωματείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των εργαζομένων, του ασφαλιστικού και οικονομικού Τύπου και φορέων του κλάδου όπως το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, (ΕΙΑΣ) το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων κ.ά.

sofokleousin