Ασφάλεια Ζωής για άτομα με HIV προσφέρει η Prudential

Ο ασφαλιστικός κλάδος πάντα έδινε το παράδειγμα και πάντα στεκόταν δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας λύσεις. Αυτή τη φορά προσφέρει το αγαθό της ασφάλισης στους ανθρώπους με HIV.

Πιο αναλυτικά, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών, η Prudential Financial, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσφέρει παραδοσιακά ατομικά προγράμματα Ζωής σε άτομα που ζουν με HIV, μία κατάσταση που για δεκαετίες είχε αποκλείσει τους περισσότερους από την ασφάλιση.

Η Prudential αναμένεται να συνεργαστεί με την AEqualis, μία start up που εξυπηρετεί οροθετικούς. Η start up θα παρέχει πληροφόρηση σε καταναλωτές και ασφαλιστές, ενώ θα διαχειρίζεται και τις εφαρμογές της Prudential.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, πρόκειται για την πρώτη διάθεση τέτοιου προϊόντος και σηματοδοτεί την αυξανόμενη αναγνώριση ότι ο ιός HIV/AIDS έχει εξελιχθεί από μία θανατική ποινή σε μία χρόνια αλλά διαχειρίσιμη νόσο.

Το ασφαλιστήριο θα έχει τη μορφή μετατρέψιμου συμβολαίου Ζωής 10 ή 15 ετών – το οποίο θα μπορεί να μετατραπεί σε ισόβιο – και θα είναι διαθέσιμο για οροθετικά άτομα αλλά κατά τα άλλα υγιή, σύμφωνα με την Prudential.

Η ασφαλιστική, ωστόσο, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα τα κριτήρια επιλεξιμότητας ή το κόστους του εν λόγω συμβολαίου, αν και ασφαλιστές εκτιμούν ότι θα είναι ακριβότερο από το αντίστοιχο ενός πλήρως υγιούς ατόμου.

Με την πρόοδο στην επιτυχή θεραπεία των ατόμων με HIV, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε σε αυτόν τον κόσμο την ευκαιρία να κάνει αίτηση για ασφάλεια Ζωής – ένα ορόσημο που το θεωρούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Mike McFarland, αντιπρόεδρος της Prudential Individual Life Insurance.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, πάνω από 1,2 εκατ. Αμερικανοί ζουν με HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, ενώ εκτιμάται ότι 50.000 άτομα μαθαίνουν ότι πάσχουν από τον ιό κάθε χρόνο.

Το προσδόκιμο ζωής των οροθετικών ατόμων αυξάνεται συνεχώς σε σημείο που ορισμένοι Αμερικανοί και Καναδοί ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία μπορούν να ζήσουν μέχρι τα 70.

 

insurancedaily