Μπαράζ εκπτωτικών προσφορών και «πάγωμα» τιμών στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρίες επιχειρούν να επανακινήσουν την ασφαλιστική αγορά στον τομέα των πωλήσεων μετά την μερική ακινησία που επέφερε το capital control και η τραπεζική αργία.

Επίσης παρά την αύξηση, με τον πρόσφατο νόμο, του φόρου στα ασφάλιστρα κατά 5%, οι ασφαλιστικές εταιρίες σε μεγάλο βαθμό διατηρούν τις ίδιες τιμές στα ασφάλιστρα, κύρια του αυτοκινήτου, και κάποιες ανακοίνωσαν ήδη ότι δεν θα επιβαρύνουν τους πελάτες τους απορροφώντας οι ίδιες την αύξηση ( Εrgo, Interlife, Δύναμις Ασφαλιστική , Αγροτική Ασφαλιστική )

Οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν εναλλακτικά δίκτυα online και Direct ασφάλιση αυτοκινήτου( Allianz Direct, AIG Direct , Anytime , Εθνική Protect ) δεν άλλαξαν τις τιμές των πακέτων τους και συνεχίζουν με επιθετική διαφήμιση να παρέχουν εκπτώσεις στα ασφάλιστρα μέσω προσφορών από τα δίκτυα αυτά.

Αν και είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθεί το εύρος των απωλειών που προκάλεσε η τραπεζική αργία και το capital control στις ακυρώσεις συμβολαίων στο κλάδο αυτοκινήτου, μια και υπήρχε σιωπηρή ανανέωση συμβολαίων μέχρι την λήξη της τραπεζικής αργίας ,υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχομένως να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Πάντως οι όποιες νέες τιμολογιακές πολιτικές των ασφαλιστικών εταιριών στα ασφάλιστρα με συνυπολογισμό και της πρόσφατης αύξησης του φόρου στα ασφάλιστρα ( πλην των κλάδων πυρός και ζωής) θα διαμορφωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς.

Ωστόσο, για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα λόγω των χαμηλών τιμολογιακών πολιτικών των εταιριών τα προηγούμενα χρόνια δεν θα είναι αισθητές για τους καταναλωτές, με το μεγάλο στοίχημα για ασφαλιστικές και κράτος να είναι η μείωση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων .

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ίδιων των εταιριών πριν το γεγονός της τραπεζικής αργίας ο αριθμός τους έφθανε το 1.000.000 οχήματα και με δεδομένο ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη το σύστημα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι αν ενεργοποιηθεί το σύστημα μπορούν να ειδοποιηθούν και να επιβαρυνθούν με πρόστιμα ενώ σε τροχονομικούς ελέγχους ( που είναι ιδιαίτερα συχνοί ) η διασταύρωση γίνεται άμεσα και επιβάλλονται εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις .

 

asfalisinet