Νέες ανατροπές στο καθεστώς των τελών κυκλοφορίας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τροπολογία που θα προβλέπει πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα αλλά με διαφορετικό σύστημα ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, για έναν μήνα, θα απαιτείται η καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή πληρωμή τελών δύο μηνών. Για παράδειγμα, για ΙΧ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ.

Για δύο ή τρεις μήνες θα πρέπει να πληρώσει τέλη τεσσάρων μηνών, ενώ για το υπόλοιπο του έτους θα καταβάλλει τα τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους με προσαύξηση 2 μηνών. Στο παράδειγμα του ΙΧ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο, θα πρέπει να καταβάλει 427 ευρώ (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας).

Αν κάποιος θελήσει να το κινήσει για 5 μήνες, θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη για τους 5 μήνες συν 2 ακόμη. Εάν ισχύσει η διάταξη τον Μάιο και θελήσει κάποιος να κινήσει το όχημά του από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, δηλαδή 7 μήνες, τότε θα πρέπει να πληρώσει τέλη 9 μηνών για να ανακτήσει τις πινακίδες.

Το σχέδιο αυτό αναμένεται να παρακινήσει κάποιους να πάρουν πίσω τις πινακίδες, αν και θα υπάρξουν αντιδράσεις απ’ όσους πιστεύουν ότι πρέπει να πληρώνουν για όσο κινούν το όχημα κι όχι για επιπλέον μήνες.

insuranceworld