Σε πλήρη ανασφάλεια οι εργαζόμενοι – σωσίβιο τα Ομαδικά Συμβόλαια

 

Το 96% των εργαζομένων ανησυχεί για την κατάρρευση των συνταξιοδοτικών ταμείων, το 69% για τα ατυχήματα και το 62% για την εκδήλωση σοβαρής νόσου.

Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από την πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για τις ομαδικές ασφαλίσεις από την εταιρεία MetLife. Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομαδική ασφάλιση αποτελεί την μοναδική λύση για εργοδότες και εργαζόμενους.

Στην έρευνα (EmployeeBenefitsTrendsStudy) συμμετείχαν 151 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές & πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης. Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικεφαλής των εταιρειών αυτών (CEO, CFO, HR) και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με 302 εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

Οι παροχές της ασφάλισης στον τομέα της υγείας και της σύνταξης έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια και αυτές οι συνεχιζόμενες αλλαγές οδηγούν σε μεγάλη αβεβαιότητα τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την έρευνα το 96% των εργαζομένων ανησυχεί για την κατάρρευση των συνταξιοδοτικών ταμείων, το 69% για τα ατυχήματα και το 62% για την εκδήλωση σοβαρής νόσου.

Για αυτό ακριβώς το λόγο η σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης και συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραμονή και την αυξανόμενη παραγωγικότητα των εργαζομένων ή την προσέλκυση ικανών στελεχών.

Η έρευνα της MetLife σχετικά με τις παροχές της Ομαδικής Ασφάλισης δείχνει ότι το 41% των επιχειρηματιών αναζητά τρόπους για να κάνει πιο παραγωγικό το ανθρώπινο δυναμικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 40% προσπαθεί να ενσωματώσει στην ομάδα τους κορυφαίους επαγγελματίες ενώ το 23% των εργοδοτών προσπαθούν να κρατήσουν τους ικανούς στην ομάδα τους.

Η παρουσίαση της έρευνας της MetLife θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου από τον κ.OssmanCharabati, HeadofEmployeeBenefits, MetLife EMEA στο Μουσείο Γουλανδρή – Κέντρο Γαία, παρουσία σημαντικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα.