Στην αναμονή 5.000 υποψήφια συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων;

Στη δίνη της γραφειοκρατίας φαίνεται πως έχουν εγκλωβιστεί κάτι λιγότερο από 5.000 υποψήφια ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων.

του Νίκου Μωράκη

Σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης έχουν παγώσει από τις 7 Μαρτίου καθώς οι εξεταστές αρνούνται να επιστρέψουν στα πρόσθετα καθήκοντά τους αν η κυβέρνηση δεν επαναφέρει το επίδομα που τους έκοψε.

Ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 170 ευρώ που λάμβαναν οι 1.150 εξεταστές για την εκτός ωραρίου απασχόλησή τους και σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι «θεσμοί» ζήτησαν να κοπεί.

Το αποτέλεσμα της μη επίλυσης του προβλήματος είναι να έχουν «στριμωχτεί» στην ουρά 5.000 υποψήφιοι οδηγοί που δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης με τον αριθμό να μεγαλώνει καθημερινά αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε μέρα – υπό κανονικές συνθήκες – διενεργούνται 200 εξετάσεις.

Το πρόβλημα που προκύπτει για την Ασφαλιστική Αγορά είναι ότι αν συνεχιστεί η αποχή των εξεταστών, πολλοί από τους υποψήφιους οδηγούς που θέλουν να αγοράσουν όχημα (άρα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο) ή να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν.

Με απλά λόγια, εδώ και 1,5 μήνα έχει κοπεί η ανατροφοδότηση της αγοράς με νέους υποψήφιους πελάτες με τον κίνδυνο να συνεχιστεί επ’ αόριστον μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των εξεταστών.

Insurancedaily