Τα πρώτα ηλεκτρονικά κατασχετήρια του ΚΕΑΟ έρχονται σήμερα

«Καλή εβδομάδα» εύχεται το ΚΕΑΟ στους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων με τα πρώτα ηλεκτρονικά κατασχετήρια, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα,να ενεργοποιούνται άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΕΑΟ με την διαδικασία των ηλεκτρονικών κατασχέσεων ξεκινά την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα Ταμεία.

Aμεσο κίνδυνο κατασχέσεων διατρέχουν οι περίπου 147.000 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση χρεών, μιας και από τις 31 Οκτωβρίου έληξε η αναστολή λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΑΟ, στη συγκεκριμένη κατηγορία των μεγαλοφειλετών ανήκουν πάνω από 8.000 άτομα, τα οποία χρωστούν 6 δισ. ευρώ.

Βάσει του σχεδιασμού το ΚΕΑΟ θα μπορεί να στέλνει στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο σύστημα τα 4 περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α΄ και Β΄ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) καθώς και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν ήδη τμήματα ΚΕΑΟ.

 

asfalisisinet