Το κλίμα ανασφάλειας δίνει «αβάντα» για τη χρησιμότητα των διαμεσολαβούντων – Κάντε ασφαλίσεις κλοπής!

Πόσα κοινωνικά γεγονότα διαδραματίζονται καθημερινά διαμεσολαβητή μου, που σου υπενθυμίζουν την σπουδαιότητα του επαγγελματικού σου ρόλου.

Η επιβολή του capital control , η απειλή του κουρέματος καταθέσεων καθώς και ο φόβος ενός grexit, ώθησαν τους καταθέτες να αποσύρουν τις οικονομίες τους ή αλλά τιμαλφή αντικείμενα, από τα τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, για το πρώτο εξάμηνο του 2015, η συχνότητα διάπραξης διαρρήξεων-κλοπών, σημείωσε σημαντική αύξηση. Οι διαρρήξεις-κλοπές, αυξήθηκαν σημαντικά στους λεγόμενους “εύκολους στόχους” ή “στόχους χαμηλού ρίσκου” καθώς μειώθηκαν οι εν λόγω πράξεις σε “στόχους υψηλού ρίσκου”. Συνελήφθησαν συνολικά 137.148 άτομα, για αξιόποινες συμπεριφορές, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες 40.031 άτομα, εμπλέκονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις σπιτιών καταστημάτων, αυτοκίνητων, κτλ. Μόνο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη καταγραφθήκαν 36.329 περιστατικά διαρρήξεων και 2.203 περιστατικά ληστειών.

Η ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου, είναι μια σημαντική λύση στα βίαια φαινόμενα της εποχής. Ο φόβος και η ανασφάλεια του πελάτη, απαλύνονται και εσύ διαμεσολαβητή μου, επιτελείς ένα κοινωνικό έργο. Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, δύναται να παρέχουν αυτήν την κάλυψη, είτε ως πρόσθετη κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας είτε αυτόνομα σε εξαιρετικά συντηρητικό κόστος.

Η ασφάλιση κλοπής, διαφέρει από τις άλλες μορφές ασφάλισης περιουσίας, στο ότι δεν παρέχει κάλυψη για κάποιο τυχαία γεγονός, αλλά κατά των ενεργειών εγκληματικής πράξης που γίνεται από πρόθεση.

Οι κατηγορίες κλοπής που αναγνωρίζονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι, κλοπή διαρρήξεως ή αναρριχήσεως, ληστεία, κλοπή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και οι ζημίες στο κτήριο από κλοπή διάρρηξη. Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να διατηρεί ένας ασφαλισμένος, ποικίλουν ανάλογα το είδος του κίνδυνου (οικία, εμπορικό κατάστημα, γραφείο, βιοτεχνία, κτλ) και το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου που χρειάζεται να ασφαλίσει ο πελάτης. Βασική προϋπόθεση είναι τα μέτρα προστασίας του κινδύνου, που δηλώθηκαν κατά την αίτηση, να είναι σε λειτουργιά κατά την ώρα της ζημιάς.

Τα αντικείμενα που εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη είναι τα εξής:

–   Ράβδοι ή πλάκες χρυσού, πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι ή μέταλλα, λίρες χρυσού

–    Νομίσματα κάθε είδους. Χρήματα, χαρτονομίσματα, παραστατικά αξίας, έγγραφα, έντυπα και τίτλοι κάθε είδους και περιεχομένου, μετοχές, επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια και κάθε είδους χρεόγραφα και αξιόγραφα, τραπεζικές κάρτες κάθε είδους, κάρτες τηλεπικοινωνίας και κινητής τηλεφωνίας κάθε είδους.

–    Χαρτόσημα, ένσημα, γραμματόσημα, λαχνοί και δελτία κάθε είδους τυχερών παιγνιδιών.

–   Συλλογές κάθε είδους, σχέδια, μήτρες, μακέτες, πρότυπο φωτογραφικό ή κινηματογραφικό υλικό (φιλμ), κάθε είδους χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, λογιστικά και φορολογικά έγγραφα και βιβλία και στοιχεία, κειμήλια, μετάλλια και κύπελλα αγώνων.

–    Ηλεκτρονικοί φορείς πληροφοριών και η αξία του περιεχομένου τους

–    Κοσμήματα και ρολόγια, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί γραπτά διαφορετικά με την εταιρεία και αναγράφεται στο ασφαλιστήριο

–    Εμπορεύματα ή αντικείμενα τρίτων, που ο συμβαλλόμενος ή ασφαλισμένος έχει στην κατοχή του ως παρακαταθήκη ή φυλάσσονται ή χρησιμοποιούνται επαγγελματικά από αυτόν, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί γραπτά διαφορετικά με την εταιρεία και αναγράφεται στο ασφαλιστήριο.

 

nextdeal