ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεις Κλάδου Μεταφορών

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) στις παρακάτω ημερομηνίες:

Δευτέρα 9 Μαΐου: 16:30 – 19:45

Τετάρτη 11 Μαΐου: 16:30 – 19:45

Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Διονύσης Κορομάντζος, Ειδικός Κλάδου Μεταφορών & Σκαφών.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

Ανάληψη Κινδύνων (Underwriting):

o Ρήτρες

o Συμβόλαια Κλάδου Μεταφορών

o Καλυπτόμενοι & μη καλυπτόμενοι κίνδυνοι

Ζημίες:

o Κατηγορίες ζημιών

o Διακανονισμός ζημιών και καταβολή του ασφαλίσματος

o Γενική αβαρία

o Επανείσπραξη ζημίας

Πραγματογνωμοσύνη

Μέσα μεταφοράς εμπορευμάτων

Σκοπός του Σεμιναρίου:

είναι η μελέτη, η εμβάθυνση και ο εμπλουτισμός των ασφαλιστικών γνώσεων του Κλάδου Μεταφορών καθώς και η σωστή αντιμετώπιση διακανονισμού των ζημιών.

Το Σεμινάριο απευθύνεται:

σε στελέχη ασφαλιστικών εταιριών και υπαλλήλους του Κλάδου Μεταφορών καθώς και σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν, διευρύνουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στα θέματα του Σεμιναρίου. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες που έχουν σχετική εμπειρία, όσο και σε άτομα που σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στον Κλάδο Μεταφορών.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016.

Κόστος Συμμετοχής στο Σεμινάριο:

100€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ. και

120€ για τα μη μέλη.

Για τις Εταιρίες που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή (τρία ή περισσότερα άτομα) σε αυτό το Σεμινάριο, το κόστος διαμορφώνεται σε 85€ για τις εταιρίες-μέλη του ΕΙΑΣ και σε 100€ για τις εταιρίες-μη μέλη του ΕΙΑΣ.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 9 & Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

· 16:30 – 18:00

18:00 – 18:15 (διαλ.)

· 18:15 – 19:45

Σύντομο Βιογραφικό Εισηγητή:

O Διονύσης Κορομάντζος είναι Ειδικός του Κλάδου Μεταφορών & Σκαφών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Στελεχών Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων καθώς και του Navigation University of Southampton με πτυχίο στις Ναυτιλιακές Σπουδές. Συμμετείχε και παρακολούθησε ειδικά Σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις σχετικά με τη λειτουργία και τις ζημιές στον κλάδου μεταφορών και σκαφών τόσο στο CII του Λονδίνου όσο και στη Munich Re. Διετέλεσε επί πολλά έτη Διευθυντικό στέλεχος του κλάδου μεταφορών & σκαφών σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες. Έχει πραγματοποιήσει σχετικά σεμινάρια σε Ασφαλιστικές Εταιρίες, Τράπεζες, και διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Υπήρξε εισηγητής στο Ετήσιο πρόγραμμα σπουδών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και είναι τακτικός εισηγητής και συνεργάτης στο ΕΙΑΣ εδώ και αρκετά χρόνια. Συμμετείχε σε Διεθνή συνέδρια της I.U.M.I (International Union of Marine Insurance) ως μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής ασφάλισης μεταφορών στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Insurancedaily