«Ραντεβού» με την εφορία …για όσους έχουν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ αυτοκίνητα

Διπλά χαμένοι θα βρεθούν κάτοχοι οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο, χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, έστω και αν δεν το κυκλοφορούν .

Ήδη μέσα στο Σεπτέμβριο δρομολογείται από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σαρωτικός έλεγχος μέσω διασταυρώσεων του ΤΑΧΙS με την ηλεκτρονική βάση ασφαλισμένων αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών, ώστε να εντοπιστούν όλα τα οχήματα που έχουν πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς να είναι ασφαλισμένα.

Για όσους βρεθούν χωρίς ασφάλιση ενεργοποιώντας της διατάξεις του νόμου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα στείλει σημειώματα ( το πιο πιθανό είναι να γίνει ηλεκτρονικά η αποστολή στο σύστημα ΤΑΧΙS των φορολογικών προφίλ και φορολογικών δηλώσεων ) με πρόστιμο και ταυτόχρονα με ειδοποίηση ότι εντός 10 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος.

Για όσους δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν και επιπλέον πρόστιμα καθώς και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας του οχήματος κλπ

Όπως επισημαίνουν, παράγοντες της αγοράς , η σχετική διαδικασία ( των προστίμων μέσω εφορίας) είναι πιο κοντά από ποτέ να εφαρμοστεί , καθώς η ισχύς του σχετικού νόμου έχει αρχίσει πριν τρία χρόνια αλλά για τεχνικούς λόγους και ίσως άλλες σκοπιμότητες η πολιτεία δεν την εφάρμοσε .

Οπότε, εκτιμάται ότι οι ανασφάλιστοι έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους για να αποφύγουν τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, οι ασφαλιστικές εταιρίες κρατούν χαμηλά τα ασφάλιστρα ( παρά την αύξηση του φόρου κατά 5%) και επιπλέον διαθέτουν από μηνιαία ως και τρίμηνα συμβόλαια ,ώστε να διευκολύνονται και οικονομικά λόγω της κρίσης οι ασφαλισμένοι , μια και πλέον η προκαταβολή των ασφαλίστρων είναι υποχρεωτική προκειμένου να ισχύει η ασφαλιστική κάλυψη.

ΚΤΕΟ

Επίσης, εξίσου σημαντικό με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είναι και το θέμα του τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) που δεν διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα.

Στο θέμα αυτό με διάταξη νόμου στη δανειακή σύμβαση της χώρας που ψηφίστηκε πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν προχωρήσει στον τακτικό έλεγχο να το κάνουν εκπρόθεσμα με μειωμένες προσαυξήσεις και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες .

Αν δεν προχωρήσουν στο σχετικό έλεγχο τότε θα τους επιβληθεί απ ευθείας από την εφορία πρόστιμο 150 ευρώ.

 

asfalisisnet

copy-logo.png

Ελάτε σήμερα να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό σας. Οι Ασφάλειες ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ* έχουν για το όχημά σας την καλύτερη δυνατή λύση. Επικοινωνήστε στο 2810 232320 ή στο email: [email protected]