Ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο το 2015!

Τα $194,9 δισ. άγγιξαν οι δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο το 2015, ποσό σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο το 2014 ($43.8 δισ.), ενώ αναμένεται επιπλέον σημαντική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα περιουσίας και ατυχημάτων, σύμφωνα με τη μελέτη “Global Insurer Mergers & Acquisitions in 2015: The Big Bang” της Conning.

Ο αριθμός των συναλλαγών (183) ήταν σχετικά αμετάβλητος, σημειώθηκαν όμως 24 συναλλαγές αξίας άνω του $1 δισ. στους τομείς περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής και υγείας, σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με το 2014, όπου πραγματοποιήθηκαν 9 συναλλαγές αξίας άνω του $1 δισ.

“Το ρεκόρ που σημειώθηκε στις δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2015, χαρακτηρίστηκε από έναν άνευ προηγουμένου αριθμό συναλλαγών υψηλής στρατηγικής αξίας”, δήλωσε ο κ. Jerry Theodorou αντιπρόεδρος του τομέα ασφαλιστικών ερευνών της Conning. “Σχεδόν από τις μισές από τις συναλλαγές αξίας άνω του $1 δισ. πραγματοποιήθηκαν από Ιάπωνες και Κινέζους αγοραστές, καθώς οι Ιάπωνες αναζητούσαν διεθνείς ευκαιρίες ανάπτυξης και οι Κινέζοι επεδίωκαν συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων και στρατηγικές διαφοροποίησης”, συμπλήρωσε.

“Οι δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2015 επηρεάστηκαν από τα χαμηλά επιτόκια, τα υψηλά επίπεδα κεφαλαίων και οι οικονομίες χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες χώρες”, δήλωσε ο Steve Webersen, επικεφαλής του τομέα ασφαλιστικών ερευνών της Conning. «Ενώ αυτές οι συνθήκες υπήρχαν για αρκετό χρονικό διάστημα, αξιοποιήθηκαν το 2015, όταν και οι ασφαλιστές αποφάσισαν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε εξαγορές προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη”, επεσήμανε ο κ. Webersen.

Nextdeal